Gazete Vatan Logo

‘Böyle vahşi cinayete bu ceza nasıl istenir’

Kızı ve eşini öldüren damat adayına istenen ömür boyu hapis cezasına isyan eden Songül Şengel, “Gül gibi kızımı 3 dakika içinde paramparça etti, savcı ağırlaştırılmış müebbet cezasını neden istemedi” diyerek gözyaşı döktü

‘Böyle vahşi cinayete bu ceza nasıl istenir’

Erzurum’da 13 Ağustos 2015 tarihinde nişanlısı Burcu Şengel’i (18) görmeye giden kasap Ahmet Yavuz (22), iddiaya göre kendisi ile kaçmasını istedi. Burcu nişanlısının bu isteğini reddedince zorla Ahmet Yavuz tarafından otomobile bindirildi. Otomobilden kaçmayı başaran Burcu çığlık atarak yardım istedi. Bunun üzerine otomobilden bıçakları alan Ahmet Yavuz, ilk önce kayınpederi Salih Şengel’i (65) öldürdü. Ardından müdahale eden anne Songül Şengel (61) ile komşuları Hayati Hıra’yı (58) yaralayan Yavuz, eve girdi. Nişanlısı Burcu Şengel’in şah damarını kesen ve 27 yerinden bıçaklayan Ahmet Yavuz otomobilde bekleyen kuzeni Ömer Yavuz ile birlikte kaçtı. Kısa sürede yakalanan Ahmet Yavuz tutuklandı.

Savcı Ahmet Yavuz hakkında 2 kez ömür boyu ve 10 yıla kadar da hapis, kuzeni Ömer Yavuz hakkında ise ömür boyu hapis istemiyle iddianame hazırladı.

‘Hayatımızı mahvetti’

İddianame, Erzurum 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi. Önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkarılacak olan Ahmet Yavuz hakkında istenen boyu hapis cezasını az bulan anne Songül Şengel, “Daha 4 aylık nişanlıydılar. Gül gibi tazecik kızımı 3 dakika içerisinde paramparça etti. Giderken de ’gelip sizin hepinizi doğrayacağım’ dedi, küfürler etti. Böyle bir vahşete bu ceza az değil mi, neden ağırlaştırmış müebbet hapis cezası istenmedi” diyerek gözyaşları döktü.

Haberin Devamı

İki ceza arasındaki fark

Madde 47.

(1) Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası hükümlünün hayatı boyunca devam eder, kanun ve tüzükte belirtilen sıkı güvenlik rejimine göre çektirilir.

Madde 48.

(1) Müebbet hapis cezası, hükümlünün hayatı boyunca devam eder.

Görüldüğü gibi her iki ceza da sanığın ömür boyu yatmasına hükmediyor. Ancak müebbet hapis cezasında iyi haller ve aflardan yararlanma durumu mevcut. Bu da cezayı 20 yıla kadar düşürebiliyor.