Gazete Vatan Logo

‘Boko Haram neyse PKK o’

“Gezi parkı olaylarında gözdağı veren Başbakan, konu PKK olunca ortalıktan kaybolmakta. B ve C planları hikayedir”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün partisinin Meclis grubu toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenirken özetle şu mesajları verdi:

‘Vali müsveddesi’

“Doğu ve Güneydoğu’da devlet yoktur. Valiler ve kaymakamlar kayıptır. Bazıları, PKK’lıları ricayla minnetle durdurmaya, kestikleri yolları yalvar yakar açtırmaya çalışmıştır. Bazıları ise çözüm sürecinden dolayı Başbakan’la birlikte İmralı canisini takdirle karşıladığını yüzsüzce, edepsizce dile getirmiştir. Ve bu vali müsveddesi hâlâ görevdedir.”

‘Köşk için susuyor’

“Gezi Parkı olaylarında gözdağı veren Başbakan, konu PKK olunca anında ortalıktan kaybolmaktadır. Önce Cumhurbaşkanı olabilmek, sonra da başkanlık sistemini kurabilmek için BDP-HDP-PKK ve İmralı canisinden icazet ve onay mı ummuştur? Koltuk uğruna, Türkiye’ye ihanet ettiğinin ne zaman farkına varacaktır?

“Nijerya’da kız çocuklarını kaçıran, sonra da köle pazarında satacağını açıklayan Boko Haram örgütü neyse, PKK da aynısıdır. Başbakan’ın villada para eriten zeka abidesi evladı, ‘ya hak’ diyerek ok atarken, garibanın, fukaranın çocuğu ya sabır çekmekte, Kürt kökenli kardeşimin çocuğu dağa, bayıra kandırılarak götürülmektedir. Erdoğan, iki gözü iki çeşme olan anneleri, PKK’nın siyasi şubesi olan tek yumurta ikizi partilere havale etmiştir. Başbakan’ın B ve C planları ise fostur, boştur, hikâyedir. Şayet bir plan varsa, HDP veya BDP’den insaf beklenilmesi ayıptır, vebaldir. PKK’nın kamplarının nerede olduğu bellidir.”

Genelkurmay’a tepki

Maalesef ki, Genelkurmay Başkanlığı bile hükümetin dümen suyuna girmiş, mücadelede ayak sürümeye başlamıştır. Genelkurmay, terör istatistiğini tutmaktan başka ne yapmaktadır? Mehmetçik neredeyse savunmasız bir şekilde taburlara sığınmış, PKK’lılar karşısında zor durumda bırakılmıştır.”

Haberin Devamı