Gazete Vatan Logo

‘Bizim kanımızı dökmeden olmaz’

Kılıçdaroğlu, Başbakan Yıldırım’ın Başkanlık sistemiyle ilgili sözlerine sert çıktı: “Yine söylüyorum: Bizim kanımızı dökmeden bu sistemi getiremezsiniz”

‘Bizim kanımızı dökmeden olmaz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında dün kabineyi kuran yeni Başbakan Binali Yıldırım’ı sert sözlerle eleştirdi. Kılıçdaroğlu, özetle şöyle konuştu: “Sayın Binali’ye bir tavsiyem var. Malı götürürken gideceksin, nasıl götürdüğünü anlatacaksın. Ama bunları anlatıp huzurundan ayrılırken arka arka yürü, çünkü her an arkadan bıçak darbesi yiyebilirsin” şeklinde konuşan CHP lideri özetle şöyle konuştu: “Diyor ki, ‘Şu anda biz hukuku tanımıyoruz, anayasayı tanımıyoruz. Fiili durumu, hukuki duruma çevirmemiz lazım’ diyorlar. Nasıl yapacaklarmış, Başkanlık’la olacakmış. O emredecek, bunlar yapacaklar. O emredecek yargı karar verecek. O emredecek, aydınlar, gazeteciler hapse atılacak. TOBB’da söyledim yine söylüyorum. Bizim kanımızı dökmeden bu sistemi getiremeyeceksin.”

‘Mal varlığını açıkla’

“Hiçbir evde, hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Onlar malı götürmeyi güvence altına almaya çalışıyorlar, bir CHP milletvekili kalsa bile izin vermeyeceğiz.

Bir kayığı olmayan adamın bugün nasıl 30 gemisi var? Öğrenmek istiyoruz. Bu servete nasıl sahip olduğunu öğrenmek istiyoruz. Kendinin, yakınlarının, ailenin, çocuklarının mal varlığını lütfen açıkla.”

Haberin Devamı

‘En az onlar kadar şerefsizdirler’

“Şehit yakınları bazen sitem eder bize. Anlayışla karşılıyoruz. Çünkü ateş düştüğü yeri yakıyor. Acılar paylaşıldıkça azalır. Ama şehit cenazesini, ibadet mekanını istismar eden, namaza ve inanca saygı göstermeyen bir hareketi affetmem mümkün değil. Çünkü ben dine, inanca saygılıyım. Kafamın almadığı birden fazla soru var. Birileri kalktı, ‘şehitlere kelle’ diyen adama bir şey yaptılar mı? Önünde diz çöktüler. Bunlar samimi olabilir mi? Bunların amacı din, iman değil. Tek amacı var para, para. Bunlar vicdanlarını kiralayan, satan insanlardır. Çıktı bakanları şunu söyledi; ‘Ak Parti ile PKK görüşüyor’ dedi. Peki bunlar nasıl böyle bir görüşme yaparsınız dedi mi? Demedi. Vicdanını, aklını, onurunu para ile kiraya vermiş adamdır bunlar. ‘PKK ile görüşenler şerefsizdir’ demişlerdi. Sonra ne oldu görüştüğün çıktı ortaya. Yumurta atanlar kızdılar mı? kızmadılar. Çünkü onlar da en az onlar kadar şerefsizdirler.”

Haberin Devamı

Sağlar: Hemen AYM’ye gitmeliyiz

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda Kılıçdaroğlu’nun çıkışının aksine Anayasa Mahkemesi(AYM)’ne gitmeyi önerdi. Partisinin çok kötü bir sınav vermekte olduğunu, Kürt sorununun TBMM’de çözülme ortamının kalmayacağını savunan Sağlar, “Kendi ilkelerimizden vazgeçerek ayağımıza sıktık. 110 imza toplayıp derhal AYM’ye gitmeliyiz” dedi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclisi’nde kendilerine Erdoğan’ın üslubuyla hitap ettiği eleştirisi yapan Sağlar, partiyi taşıyan örgüte saygı duyulmadığını öne sürdü.