Gazete Vatan Logo

'Birbirimize düşmek bize yakışmaz'

Cumhurbaşkanı Gül ve Deniz Baykal dün Söğüt'te buluştu. Gül üstü kapalı mesajlar verdi

BİLECİK’İN Söğüt İlçesi’nde düzenlenen 727’nci Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri’ne Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Devlet Bakanı Said Yazıoğlu, Bilecik Valisi Musa Çolak’la çok sayıda vatandaş katıldı. Sabah saat 08.00’de Şenlik Yürüyüşü’yle başlayan törenler sırasında Isparta Belediyesi’ne ait 2 araç da bir ton gül suyu püskürttü.

‘Osmanlı soydaşlarıyla değil Bizansla savaşarak büyüdü’

Ertuğrul Gazi türbesini ziyeret ettikten sonra tören alanında bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. “Osmanlı Beyliği kendi soydaşlarıyla değil, Bizanslılara karşı savaşarak büyüdü” diyen Gül, şunları söyledi:

“Osmanlı Beyliği fetihlerle büyürken, Anadolu beyliklerinde de gönülleri fethetti. Bu örnek bugün de geçerlidir. Türkiye bugün büyük bir dinamizme ve enerjiye sahiptir. Bu enerjiyi birbirimizle kavga ederek harcama yerine, dünya şekillenirken dışarıya yöneltmek önümüzü açacaktır. Enerjimizi ne kadar çok kendi aramızda boşa harcarsak, o kadar çok daha sonra telafisi mümkün olmayan çıkarlarımızdan fedakarlık etmiş olacağız. Onun için ne yapıp edip, bundan 800 yıl önce atalarımızın yaptığı gibi, enerjimizi dışa doğru yöneltmemiz gerekir. Bugün fetihler iktisatta, bilimde, sanatta, hukukta ve demokraside gösterdiğimiz başarılarla, insan hak ve hukukuna gösterdiğimiz değerle ölçülüyor. Türkiye’nin bütün enerjisini, Atatürk’ün söylediği muasır medeniyetlere yetişmek için seferber etme zamanıdır. Aramızda anlaşmazlıkların, tartışmaların olması gayet tabidir. Önemli olan bu tartışmaları karşılıklı saygı içinde yapmaktır. Osmanlı yönetiminde hoşgörü hakimdi. Başka milletler bu topraklarda hoşgörü sayesinde huzur içinde yaşadı. Düşmanlıkla, kin ve garez haberleriyle çevrili, kapana kısılmış bir Türkiye yerine, inisiyatifi eline alan sadece içini değil, çevresini de kollayan ve gözeten büyük bir devlet olduğumuzun farkına varmalıyız.”

Haberin Devamı