Gazete Vatan Logo

‘Berkin’in katilleri hâlâ ortada yok!’

Berkin Elvan’ın 1’inci ölüm yıldönümü nedeniyle ailesi ve Taksim Dayanışması tarafından Okmeydanı Cemevi’nde yemekli bir anma etkinliği düzenlendi. Törene CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP’li Umut Oran, Sezgin Tanrıkulu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ergenekon ve Balyoz davası sanıklarından emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek katıldı. Elvan ailesine destek olmak için anmaya Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz, Ethem Sarısülük’ün abisi Mustafa Sarısülük, kardeşi İkrar Sarısülük ve annesi Seyfi Sarısülük, Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Gedik ve Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş geldi.

Birlik olalım

Törenin ardından Feriköy’deki Berkin’in mezarına yürüyüşe geçildi. Oğlunun mezarında konuşma yapan baba Sami Elvan, “Berkin’in katilleri hala ortada yok. Sizler güç olup Berkin’in katillerini çıkarabilirsiniz. Bundan sonra Berkinleri katlettirmemek için mücadele edebilirsiniz. Ben şurada sizlere şunu söylemek istiyorum; hangi kurumda siyaset yaparsanız yapın, hangi yerde politika yaparsanız yapın, birlik olalım, güç olalım” dedi. Berkin’in ailesi ve akrabaları mezarı başında dua ettikten sonra dışarıda bekleyen kalabalık grup içeri alındı. Burada Berkin için şiirler okunurken en son Grup Yorum şarkıları ile program sona erdi.

Haberin Devamı

600 gündür devam eden soruşturma

Berkin Elvan’ın ölümüyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu’nca yürütülen soruşturma kapsamında şu ana kadar olayın meydana geldiği bölgede o gün görev yapan ve gaz silahı kullanma yetkisi olan 20 polisin ifadesi alındı. Ancak aradan 600 gün geçmesine rağmen hala bir ilerleme kaydedilemedi.

Çevik kuvvet hazır bekledi

Yürüyüş sırasında kalabalık ellerinde Elvan’ın fotoğraflarını taşıdı. Yaklaşık bir saat süren yürüyüş sırasında Piyalepaşa Bulvarı ve Yay Meydanı Caddesi trafiğe kapatıldı. Anma programı ve yürüyüş sırasında Okmeydanı Şark Kahvesi mevkiinde, Feriköy Mezarlığı altında ve üstünde çok sayıda çevik kuvvet ekibi hazır bekletildi.