Gazete Vatan Logo

‘Beni yeniden yargılayın’

Hrant Dink cinayeti davasında ‘azmettirme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Yasin Hayal, “azmettirme” yerine “suça yardım etme” suçundan yargılanması talebiyle yeniden yargılanma talebinde bulundu.

Yasin Hayal’in avukatı Fatma Aygören, dilekçesini Hrant Dink cinayeti davasına bakan İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sundu. Dilekçede, Yargıtay’ın “örgüt” suçundan verilen beraat kararlarını bozması üzerine yargılamanın yeniden başladığı hatırlatıldı.

‘Simit satıcısı...’

Yargıtay ilamında, “söz konusu örgütün Hayal ve Erhan Tuncel tarafında vücuda getirilerek faaliyet gösterdiğinin tespit edildiği” bilgisine yer verildiği anlatılan dilekçede, şöyle denildi: “Hal böyle iken, inşaat işçisi ve simit satıcısı olan müvekkilin, siyasi saiklerle suç işlemek amacıyla bir örgüt kurduğundan bahisle bu örgüt içerisinde eğitimli, üniversite öğrencisi olan, emniyet birimlerince istihbarat elemanı olarak istihdam edilecek kadar donanımlı ve yetkin görünen Erhan Tuncel’i de bu örgütün üyesi olarak nitelemesi hayatın olağan akışına aykırıdır. Burada ortaya çıkan husus müvekkilin birtakım kişilerce Erhan Tuncel vasıtası ile açıkça kullanılmış olduğudur.”

Ayrıca yeniden yargılama talebi, cinayete ilişkin yeni deliller ve sorumlular bulunması ve yeni soruşturmada kamu görevlisinin tutuklanmış olmasına dayandırıldı.

Haberin Devamı