Gazete Vatan Logo

'Bedelli' için farklı konuştular!

‘Bedelli askerlik hep gündemde!’

ANKARA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, bedelli askerliğin gündemde olup olmadığına ilişkin, “Bedelli askerlik, askerlik sürelerinin gündemde olduğunu biliyorum. Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay, Hükümetin gündeminde oldum olası olduğunu biliyorum. Ama ne yapıldı, nereye varıldı onu bilmiyorum. Sonuçlanırsa sizlerle paylaşırız” dedi.

Bahçeli: Bedelli olabilir...

MHP lideri Devlet Bahçeli, twitter hesabından bedelli askerlikle ilgili peş peşe açıklamalar yayınladı. Bahçeli artan bedelli talepleri için de çağrı yaptı.
Bahçeli, ilk kez askerlik yaptığı yer hakkında açıklamalar yaptı, twitter’dan da bedelli askerlikle ilgili üst üste mesajlar geçti. İşte Bahçeli’nin o mesajları: “Askerlik hizmetimi 1975 yılında İzmir-Bornova-Hacılarkırı’nda yapmıştım. Ve ilk defa uygulanan dört aylık kısa dönem askerlik süresinden faydalanarak vatan görevini yerine getirmiştim. Böylesi bir imkanı kullanan birisi olarak askerlik süresi ve bedelli konusunda çoğalan isteklere duyarsız kalmam mümkün değil. Ancak bedelli askerlikle ilgili artan taleplerin belirli kıstaslar dahilinde karşılanması vatan hizmetine halel getirmemelidir. Anayasa’-daki eşitlik ilkesi zedelenmemeli. Öte yandan kamu vicdanı da sarsılmamalı. Yapılacak düzenlemeler şehit ailelerimizi, gazilerimizi rahatsız etmemeli. Diyeceğim, bedelli askerlikle ilgili talepler değerlendirilmeli. İktidar partisi, TSK’nın görüşünü ve ihtiyaçlarını ihtiva eden çözüm iradesini Melis’e getirirse biz buna bigane kalmayız.”

ARINÇ: BÖYLE BİR ÇALIŞMA OLMADIĞINI BİLİYORUM

Bilgi Üniversitesi ve Bersay İletişim Enstitüsü iş birliğiyle hazırlanan “Siyasal İletişim Danışmanlığı Sertifika Programı”nın başlaması dolayısıyla düzenlenen törene katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ise konuyla ilgili daha farklı konuştu.

Arınç, bir gazetecinin bedelli askerlik konusunda çalışmaların son aşamaya gelindiği yolundaki basında çıkan haberleri hatırlatması üzerine bu konudaki düşüncelerinin belli olduğunu ve bunu Türkiye'de herkesin bildiğini ifade ederek, “Bedelli askerlik konusunda bir çalışma olup olmadığını bilmiyorum. Bedelli askerlikten sorumlu başbakan yardımcısı değilim. Ancak bu konuda gerek Türk Silahlı Kuvvetleri'nde, gerekse Hükümetimiz nezdinde bir çalışma olup olmadığı konusunda bilgi sahibi değilim. En azından böyle bir çalışma olmadığını biliyorum” diye konuştu.

MHP'den bedelli askerliğe koşullu evet

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bedelli askerlik ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bahçeli "askerlik sistemi yeniden gözden geçirilmeli ve bedelli askerlikle ilgili talapler değerlendirilmeli" dedi.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan görüşlerini paylaşan Bahçeli, askerlik süresinin kısaltılmasıyla ilgili beklentilerin de artmasına dikkat çekti.

Artan işteklere karşı duyarsız kalmasının söz konusu olmadığını belirten Bahçeli, "Ancak bedelli askerlikle ilgili artan taleplerin belirli kıstaslar dahilinde karşılanması vatan hizmetine halel getirmemelidir. Öncelikle Anayasa’daki eşitlik ilkesi zedelenmemeli. Öte yandan kamu vicdanı da sarsılmamalı. Ayrıca yapılacak düzenlemeler şehit ailelerimizi, gazilerimizi, terörle mücadele eden kahraman Mehmetçikleri rahatsız etmemeli." diye fikirlerini aktardı.

Bahçeli hükümetin TSK’nın görüşünü ve ihtiyaçlarını ihtiva eden çözüm iradesini Meclis’e getirmesi halinde konuya ilgisiz kalmayacaklarını da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı