Gazete Vatan Logo

'Başbuğ ile evde börek yemek için sözleştik!'

MHP Kocaeli Milletvekili Lüttfü Türkkan, Silivri Cezaevi’nde dün milletvekilleri Mustafa Balbay, Mehmet Haberal, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ ve Korgeneral Korkut Özarslan ile yaptığı görüşmelerin bir bölümünü Twitter’den paylaştı. Ziyaretteki bazı ayrıntıları DHA muhabirine anlatan Türkkan, 2013 yılı içinde Mustafa Balbay ile TBMM lokantasında kızlarıyla birlikte yemek, İlker Başbuğ ile yine bu yıl içinde kendi evinde ’Pırasalı Rumeli böreği’ yemek üzere sözleştiklerini, Tuncay Özkan’la safra kesesindeki rahatsızlığı ve serum verilmesi nedeniyle görüşemediğini söyledi.

Milletvekili Türkkan dün Silivri Cezaevi’ne ziyarete gitti. Akşam geç saatlerce cezaevinden çıkan ve TBMM’deki çalışmalar nedeniyle hemen Ankara’ya döndüğünü belirten Türkkan, bu ziyaret sırasında yaptığı görüşmeleri de Twitter’den paylaştı.

BALBAY’IN EVLAT HASRETİ VE 2 B’NİN ÖNEMİ

Cezaevinde yaptığı görüşmelerin bazı ayrıntılarını da anlatan Türkkan, ’Silivri Tutsakları’ olarak nitelendirdiği Mustafa Balbay’ın ’Silivri cezaevinde 105’ten 85 kiloya düştüğünü, en çok şikayet ettiği şeyin ise evlat hasreti olduğunu söyledi. Türkkan, Balbay ile sohbetlerinin 12 yaşındaki kızı Yağmur ile başlayıp, onunla devam ettiğini kendisine 2 B’nin kendisi için önemli olduğunu söylediğini bildirdi. Türkkan, "Nedir bunlar?" diye sorduğunda da ’Beden ve Beyin sağlığı’ olduğunu söylediğini aktardı.

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, CHP İzmir Milletvekili olan Mustafa Balbay ile 2013 bitmeden kızlarıyla birlikte Meclis Lokantası’nda yemek yemek üzere sözleştiklerini de aktardı.

BAŞBUĞ İLE PIRASALI RUMELİ BÖREĞİ İÇİN SÖZLEŞTİLER

Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile yaptığı görüşmeyi de aktaran Lütfü Türkkan, onu daha önce de ziyaret ettiğini, bu ziyarette onu daha moralli gördüğünü, ayrıca Devlet Bahçeli’nin de yaptığı ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirdiğini bildirdi. Başbuğ’un "İmralı’daki bebek katili ile yapılan görüşmelerin, Kandil’deki terörist örgüt liderlerince ne kadar tasvip gördüğü tartışılır" dediğini aktaran Türkkan, "Büyükşehir Yasası’nın bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiği konusunda, Başbuğ ile fikir beraberliğimiz olduğunu gördüm" dedi.

İlker Başbuğ ile kendi gibi göçmen ve Makadonya Manastırlı olduğunu hatırlatan Türkkan, onunla 2013 bitmeden ’Pırasalı Rumeli Böreği’ yemek için sözleştiklerini de aktardı.

ÇOCUKLUK ARKADAŞI

MHP’li Lütfü Türkkan, "40 yıllık dostum, çocukluk arkadaşım" dediği Korgeneral Korkut Özarslan’ın sadece 55 saniye savunma yapabildiğini ve 18 yıla mahkum edildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Korkut Paşa, Balyoz Davası’nda bilirkişi olan Kurmay Binbaşı Ahmet Erdoğan’ın hazırladığı raporun baştan aşağı maddi hatalarla dolu olduğunu söyledi. Korkut Paşa, kendisinin ifadelerinin gerekçeli kararda değiştirilmiş olduğunu gördüğünü ifade ediyor. 2010’da ifadesi Malatya’da alınıyor Korkut Paşa’nın, dosyadaki adres ise 2007’de Ankara’da oturduğu evin adresi."

Lütfü Türkkan, Prof. Dr. Mehmet Haberal ile karşılaşınca aralarında geçen konuşmayı şöyle aktardı:

"Sayın Haberal’a ilk sözüm; ’Belki de Rabbim burada sizi bir takım kötülüklerden muhafaza ediyor’ dediğimde; Tevbe süresi 51’inci ayeti okuyarak bana hak verdiğini ifade etti. Haberal, ’Silivri, bir toplama değil, işkence kampıdır’ dedi."

Türkkan, Mehmet Haberal’ın buradaki yaşam koşullarını anlatırken çizdiği 5.80x2.20 ebadındaki hücrenin krokisini de getirdiğini, kendisine kapı altındaki 15x30 ebadında bir delikten yemek verildiğini, bu koşullarda ancak yırtıcı hayvanların yaşayabileceğini söylediğini aktardı.

CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ın, Meclis Başkanı’nın diğer milletvekillerinin sorunları ile ilgilendiği gibi, kendi yaşam koşulları ile de ilgilenmesi gerektiğini söylediğini belirten Lütfü Türkkan, Haberal’ın ayrıca kendisinin 4 dilimlik kalorifer ile ısınmaya çalıştığını da söylerine eklediğini anlattı.

TUNCAY ÖZKAN HASTA

Tuncay Özkan’ı ise, rahatsızlığı nedeniyle ziyaret edemediğini söyleyen Lütfü Türkkan, "Tuncay Özkan’ın safra kesesinden rahatsızlığı var. Bağırsaklarında çinko emilimi olmadığından haftada bir gün serum veriliyor. Biliyorsunuz, çinko olmazsa insanın vücudu bir anda çöker. Ben gittiğimde serum verildiği için görüşemedim" dedi.

Haberin Devamı