Gazete Vatan Logo

'Başbakan’ın iması bile olmadı'

İktidar partisinin seçimden birinci parti çıkmasının ardından VATAN’ın sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Erken genel seçim görmüyoruz” diye yanıtladı. Alınan oy oranının Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı sürecini nasıl etkileyeceği sorusunu ise Çelik şöyle yanıtladı:

“Cumhurbaşkanlığı seçimi üzerine konuşmak için henüz çok erken. Bunu önümüzdeki süreçte konuşacağız. Sayın Başbakan’ın cumhurbaşkanlığıyla ilgili bir iması yok. Bu mesele kendi aramızda konuşulmadı. Genel seçimle, cumhurbaşkanlığı seçiminin birleştirilmesi de şu anda söz konusu değil. Dediğim gibi henüz bu konular gündemimizde değil.”

Hüseyin Çelik, Türkiye’de genel seçim havasında olmasına karşın bir mahalli seçim yapıldığını hatırlatarak, şunları söyledi:

“Ama sonuçta bu bir yerel seçim. Genel seçim olsa bu havada Ak Parti oylarını artırır ve yüzde 50 olurdu. Çünkü yerel seçimde bir çok faktör var. Mesela muhtar bir faktör. İlçe belediyesi bir faktör, büyükşehir bir faktör, İl genel meclisi üyelikleri faktör... Çünkü akrabası aday olmuş oy veriyor. Çok fazla aday çeşitlliği olan bir seçim. Baraj yerel seçimde yok. Mesela ‘Diğerleri’ bölümünde bir 7 puan görünüyor. İnsanlar gidip o diğere verebiliyor, ama genel seçimde bu olmuyor. Genel seçim havasında olsa da biz yerel seçimi, yerel seçimle değerlendiriyoruz. AK Parti 8. defa sandıkta galip olmuştur. Rakiplerimiz de bunu kabul ediyordur.”

Haberin Devamı