Gazete Vatan Logo

‘Başbakan’ın evinde bir milyar dolar ne geziyor?’

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın evinde 1 milyar dolar bulunduğu yönünde iddialar olduğunu söyledi. CHP lideri, Erdoğan’ı ailesiyle birlikte bütün mal varlığını açıklamaya çağırdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Başçalan” dediği Başbakan Erdoğan’ın evindeki paranın miktarının bilinmediğini belirtirken “Bilmiyoruz ama 1 milyar dolar var deniliyor. Bu kadar para bir başbakan’da ne gezer?” dedi. CHP lideri seçim mitinglerine dün Çanakkale’den başladı. Mitinge çok sayıda CHP’li ayakkabı kutuları ile katıldı. Kılıçdaroğlu mitingte özetle şunları söyledi:

- ÇALAN BAŞKAN: İktidar, haramilerin iktidarı. Türkiye Cumhuriyetini soyuyorlar, hala kendisine başbakan diyor. Son konuşanlar için “montaj” dedi. Mal varlığını açıkladı mı çocuklarının, kardeşinin mal varlığını açıkladı mı? Benimle uğraşmayı seviyor ‘erkeksen çık TV’ye’ derdim ama bir hırsızla TV kanalında nasıl yan yana geleceğim?

- O KOLTUKTAN AYRIL: Aile boyu götürüyorlar. Ne diyorlardı, “Büyük düşünün”. Büyük götürüyorlar. Ar ve haya, utanma duygusu varsa, Allah korkusu varsa, o koltuktan derhal ayrıl. Bir insan töhmet altında kalırsa, ‘mahkemeye gidip aklanacağım’ der. Sen neyi sıfırlıyorsun? Evindeki miktarını bilmiyoruz, 1 milyar dolar deniyor. Bilal oğlan ‘30 milyon Avro’ kaldı diyor. Başbakanın evinde ne gezer bu para, nasıl olur? Dünyanın her tarafında Türkiye konuşuluyor. Bir hırsız başbakan konuşuluyor. Gelin hep beraber Başçalandan Türkiye’yi kurtaralım.

- MAL VARLIĞINI AÇIKLA: (Bilal Erdoğan’ın ada satın aldığı iddiaları) Bu olayın gerçekten kamu vicdanında aklanması için Erdoğan’ın çocuklarını ve akrabalarının mal varlıklarını süratle açıklaması gerekiyor. Açıklamadıkları sürece şaibeden kurtulamazlar. Kendi sesini doğru olduğunu kabul ediyor ama montaj diyor. Yalan yanlış şeylerle kurtulmaya çalışıyor ne kendisi ne çocukları asla kurtulamaz.

Örgüte genelge: Başbakan demeyin!

CHP Genel Merkezi tüm örgütlere bir genelge göndererek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a “Başbakan” ve “Sayın” kelimeleri ile hitap edilmemesini istedi. CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil imzasıyla gönderilen genelge şöyle: “Ortaya çıkan yolsuzluk, rüşvet nedeniyle, Başbakanlık koltuğunda oturmaması gereken, yürütmenin başı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘Sayın’ ve ‘Başbakan’ olarak hitap edilmeyecek, ayrıca, Erdoğan’a TBMM’de ‘Başbakan’ hitabı ile soru önergesi verilmeyecektir.” CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, önceki akşam CNNTÜRK’te katıldığı programda, “Ona artık başbakan denmez” demişti.

Haberin Devamı