Gazete Vatan Logo

‘Babam girse ateş ederim siz de edin’

15 Temmuz’da TRT Ulus yerleşkesi, Digitürk binası, Vodafone Arena ve Casper Plaza’nın işgal edilmesiyle ilgili iddianame tamamlandı

‘Babam girse ateş ederim siz de edin’

Digitürk binası, Vodafone Arena, Ulus’taki TRT binası ve Casper Plaza’yı işgal girişimiyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Orhan Aydın’ın yürüttüğü soruşturma tamamlandı. 56’sı tutuklu 96 şüpheli hakkında hazırlanan 318 sayfalık iddianamede Beşiktaş Spor Kulübü, Digitürk, TRT ve Casper mağdur müşteki olarak yer aldı. İddianame İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İddianamede yer alan bazı bilgiler şöyle:

Yurtta Sulh Whatsapp grubunu kuran askerler darbe girişimi sırasında Harp Akademileri ve Hava Harp Okulu’ndan helikopter kaldırdı ve darbe girişimine katıldı.

Vodafone Arena, Digitürk, Casper Plaza ve TRT’yi işgal eden şüphelilerden Binbaşı Yüksel Demir, Yüzbaşı Melih Can, Hasan Baş, Serkan Filiz ve Ercan Küçük’ün başlarındaki öğretim elemanı Binbaşı Hamza Mermer ve 20 kişilik grupla Hasdal’da bulunan 6. Motorlu Piyade Alayı’na gitti. Burada Alay Komutanları Albay Müslüm Kaya, Nebi Gazneli ve dışarıdan gelen askerlerle toplantı yaptılar. Harbiye TRT radyosu, AKOM binası, Taksim Meydanı İBB Lojistik Destek Üssü, Ulus TRT TV adreslerine buradaki toplantıda görevlendirme yapıldı.

Haberin Devamı

6. Motorlu Piyade Alayında görevli Üsteğmen Mustafa Torun ve Astsubay Rauf Çağmar’la birlikte 35 er saat 21.00 sularında kışladan çıktı ve bir saat sonra TRT Ulus yerleşkesine ulaştı. ‘Terör tehdidi var binayı süratle boşaltın’ dediler. 9 kişilik bir ekip de TRT’ye helikopterle takviyeye geldi.

Ekmek dağıtacaklar demiş!

TRT önünde toplanan vatandaşların dağılmaları için havaya ateş açıldı. Buradaki erlerden Aygün Sönmezer, ifadesinde Teğmen Mustafa Torun’un kendilerine ‘Bu saatten sonra babam girse ateş ederim sizde ateş edin emirlere uyun öbür dünyadaki günahlarınızı ben üstleniyorum’ şeklinde emir verdiğini söyledi. Erlerden Mahmut Tunğal ise Teğmen Mustafa Torun’a nereye gittiklerini sorduğunu Torun’un kendisine, “Belediyeye gidiyoruz ekmek dağıtacaklar size” diyerek dalga geçtiğini söyledi.

Mezuniyet töreni görünümlü toplantı

Soruşturma kapsamında Kara Harp Akademisinin kamera kayıtlarını da inceleyen savcılık, darbeci askerlerin darbe girişiminden bir gün önce Hava Harp Okulu’nda yaptıkları toplantının haricinde bir toplantı daha yaptıklarını ortaya çıkardı. Toplantının 15 Temmuz günü saat 13.16’da Kara Harp Akademisi Akademik Kurul Odası’nda düzenlendiği tespit edildi. Savcılık, bu toplantının ilk etapta mezuniyet töreni ile olduğu yönünde söylemlerin bulunduğu ancak Binbaşı Mehmet Türk’ün toplantı sırasında kapıda ileri geri yürüyerek gözcülük yaptığını belirledi.

Haberin Devamı