Gazete Vatan Logo

‘Artık uzlaşalım, tartışmaları eski Türkiye’de bırakalım!’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Merkezi'nde balkon konuşması yaptı. Konuşması sırasında yanında bir tek eşi Emine Erdoğan vardı.

‘Artık uzlaşalım, tartışmaları eski Türkiye’de bırakalım!’

Cumhurbaşkanlığı seçiminden zaferle çıkan Başbakan Erdoğan, balkon konuşmasında toplumsal uzlaşı mesajı verdi: “Bizim kadar, bizi sevmeyenler de oy vermeyenler de kazandı. 77 milyonun cumhurbaşkanı olacağım...”

ERDOĞAN ÇANKAYA ZAFERİ SONRASI BALKON KONUŞMASINDA 77 MİLYONA SESLENDİ
Erdoğan’ın seçimi kazandığının kesinleşmesinden hemen sonra AK Parti’nin Ankara’daki genel merkezinin önü dolmaya başladı. Partililer ve Erdoğan’ı destekleyen vatandaşlar ellerinde bayraklarla balkon konuşmasını beklemeye başladı. Saat 23.20 sıralarında balkona çıkan Erdoğan, alkışlar ve ıslıklarla karşılandı. İşte Erdoğan’ın balkon konuşmasından çarpıcı satır başları:
- SANDIĞA GİDEN HERKESE TEŞEKKÜR: “Kardeşlerim aziz milletim sevgili vatandaşlarım bu zafer gecesinde en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum. Cumhuriyet tarihimizde ilk kez gerçekleşen halk oyuyla cumhurbaşkanlığı seçiminin hayırlı olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Bize oy versin vermesin oyunu kullanan, tarihin yapılmasına ve yazılmasına katkıda bulunan her bir vatandaşıma teşekkür ediyorum.”
- DEMOKRASİ BİR KEZ DAHA KAZANDI: “Bu seçimi kazanan sadece Recep Tayyip Erdoğan değildir. Bugün milli irade bir kez daha kazanmıştır. Bugün demokrasi bir kez daha kazanmıştır. Sadece Türkiye değil, Bağdat, İslamabad, Beyrut, Saraybosna, Üsküp, Şam, Halep, Hama, Humus, Ramallah, Nablus, Gazze, Kudüs de kazanmıştır.
- KİRLİ SİYASET İBRETLİK DERS ALDI: “77 milyonun her bir ferdi içinde bu seçimin mağlubu yoktur. Milletimiz içinde bu seçimin kaybedeni yoktur. Kaybeden vardır statüko kaybetmiştir. Elbette vesayet en büyük mağlubiyetini yaşamıştır. Elbette kirli siyaset ve siyaset dışı güç odakları bugün ibretlik bir ders almıştır. Ancak bize oy vermeyenler bizi onaylamayanlar bizi sevmeyenler bu seçimin mağlubu değildir. Bugün onlar da kazanmıştır. Kardeşlerim gönülden ifade ediyorum. bugün yeni bir toplumsal uzlaşma sürecini hep birlikte başlatalım diyorum. Eski tartışmaları eski Türkiye’de bırakalım istiyorum. Gerilimleri çatışma kültürünü sanal sorunları eski Türkiye’de bırakalım istiyorum.”
- DOKUZ SEÇİMDEN ZAFERLE ÇIKTIK: “(...) Şimdi söz de karar da milletin uhdesine geçti. Aracılar vasıtasıyla cumhurbaşkanı seçmediniz. Bizzat kendiniz seçtiniz. Önemli olan burası. Millet sadece TBMM’yi sadece hükümeti tayin eden değil cumhurbaşkanını da tayin eden bir gücü ele geçirmiş, Türkiye’nin istikametini artık kendisi bizzat belirlemeye başlamıştır. Biliniz ki bugün dünden çok daha iyidir. Emin olunuz yarınlar bugünden çok daha iyi olacaktır. Zira bugün Türkiye’nin gücüne güç katılmıştır. Bugün 2023 hedefleri 2053 ve 2071 hedefleri artık çok daha yakınımıza gelmiştir. Bundan 13 yıl önce AK Partiyi kurduk. Rabbime ne kadar hamd etsek azdır. 9 seçime girdik, her birinden zaferle çıktık.”
‘Karşımda başörtülü de görüyorum başı açık da’
YAŞAM TARZI GARANTİSİ
Başbakan Erdoğan, ‘yaşam tarzı’ garantisini bir kez daha verdi: “Şu anda ben karşımda başı örtülüyü de görüyorum başı açık kardeşlerimi de görüyorum. İşte bunun adı vahdette kesrettir, yani çoklukta birlik. Bunu başarmaya, halletmeye mecburuz. Bırakalım aracıları, tercümanları, fitne odaklarını. Birbirimizin gözüne bakalım gözüne. Birbirimize gönlümüzü açalım. Gönül diliyle konuşalım.”
MUHALEFETE TEŞEKKÜR
“Bize destek veren CHP MHP HDP Saadet Partisi ve BBP’yi destekleyen kardeşlerime, siyasi partilere, onların mensuplarına da teşekkür ediyorum. Duaları için Gazze’nin mazlumlarına teşekkür ediyorum. Hayır duaları için Suriyeli mazlumlara teşekkür ediyorum. Şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle yad ediyorum. Gözün aydın Türkiye, teşekkürler Türkiye. Allah’a emanet olasın Türkiye.”
Hiç kimse kaybetmedi
“Altını çizerek ifade ediyorum şahsıma oy verenlerin değil 77 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Hayatım boyunca yaptığım gibi bütün siyasi mücadele sürecimde yaptığım gibi, ülkesi milleti bayrağı için çalışan bir cumhurbaşkanı olacağım. Bugün hiç kimse hüzünlenmesin. Bugün hiç kimse kaybettiği hissine lütfen kapılmasın. Türkiye’nin önü dünden daha çok aydınlıktır. Milletin istikameti düne göre çok daha parlaktır. Devletin ve milletin yıldızı düne göre çok daha parlaktır. Türkiye’nin 12’nci cumhurbaşkanlığı makamını şahsıma tevhit eden aziz milletime, seccadelerinin üzerinde mırıl mırıl bizim için dua eden kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.”

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Kırgınlıkları unutma günü

Haberin Devamı

“Bugün kırgınlıkları unutma günüdür. Küslükleri elimizin tersiyle itme günüdür. Bugün zihnimizdeki bariyerlerden arınma, ön yargılardan kurtulma, dayatılmış korkulardan sıyrılma günüdür. Bugün yeni bir Türkiye kurulurken yeni bir başlangıç yapmanın kapılarını aralama günüdür. Buradan paralel yapının tabanındaki ihlaslı samimi saf ve temiz kardeşlerime de bir kez daha sesleniyorum. Onların da kendilerini ve kendilerine öğretilenleri sorgulamalarını bir kez daha rica ediyorum.”

Haberin Devamı

‘Türk, Kürt Ermeni yok, Türkiyeli var’

“Hepimiz bu ay yıldızlı bayrağın gölgesi altındayız. Müslüman, Hristiyan, Musevi, Süryani, Ezidi’den önce Türkiyeli vardır. Alevi’den Sünni’den önce Türkiyeli var. Türk Kürt Arap Laz Gürcü Boşnak Çerkez, Rum, Ermeni’den önce Türkiyeli vardır. Ortak değerlerimizi öne çıkararak yeni bir istikbali inşa etmek istiyorum. Bugün her birimiz kendimizi vicdan muhasebesine tabi tutalım. Muhalefetin korkutma gerilim siyasetini bir kez daha sorgulayalım. Bugün bir kısım medyanın pompaladığı korku ve kutuplaştırma siyasetini bir kez daha samimiyetle sorgulayalım diyorum.”

‘Karşımda başörtülü de görüyorum başı açık da’

Başbakan Erdoğan, ‘yaşam tarzı’ garantisini bir kez daha verdi: “Şu anda ben karşımda başı örtülüyü de görüyorum başı açık kardeşlerimi de görüyorum. İşte bunun adı vahdette kesrettir, yani çoklukta birlik. Bunu başarmaya, halletmeye mecburuz. Bırakalım aracıları, tercümanları, fitne odaklarını. Birbirimizin gözüne bakalım gözüne. Birbirimize gönlümüzü açalım. Gönül diliyle konuşalım.”

MUHALEFETE DE TEŞEKKÜR: “Bize destek veren CHP MHP HDP Saadet Partisi ve BBP’yi destekleyen kardeşlerime, siyasi partilere, onların mensuplarına da teşekkür ediyorum. Duaları için Gazze’nin mazlumlarına teşekkür ediyorum. Hayır duaları için Suriyeli mazlumlara teşekkür ediyorum. Şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle yad ediyorum. Gözün aydın Türkiye, teşekkürler Türkiye. Allah’a emanet olasın Türkiye.”

ZAFER HATIRASI
Emine Erdoğan kızları Sümeyye ve Esra ile oğlu Bilal, gelini Reyyan, damadı Berat Albayrak ile birlikte Anadolu Ajansı’nın Başbakanlık foto muhabiri Kayhan Özer’e balkonda zafer hatırası çektirdi.

Forsu kestiler!

Erdoğan’ın resmi olmayan sonuçlara göre cumhurbaşkanı seçilmesi üzerine Ak Parti Kayseri İl Teşkilatında pastalı kutlama yapıldı. Milletvekilleri, belediye başkanları ve partililer üzerinde cumhurbaşkanlığı forsu bulunan pastayı keserek, sonucu alkışladı.

Sokaklar zaferi kutladı

Türkiye’nin dört bir yanında cumhurbaşkanlığı kutlamaları vardı. AK?Partililer, bayraklarını alıp sokaklara çıktı ve zafer kutlaması yaptı...