Gazete Vatan Logo

‘Ankesör’den 170 asker daha çıktı!

FETÖ şüphelisi askerler ile örgütün ‘mahrem imamları’ arasında ankesörlü veya sabit kontörlü hatlar üzerinden kurdukları iletişimlerin tespitiyle 106’sı muvazzaf 170 asker hakkında gözaltı kararı verildi

‘Ankesör’den 170 asker daha çıktı!

FETÖ’cülerin teknik takibe takılmamak için ankesörlü telefon hatlarını kullandığının anlaşılmasının ardından yapılan iletişim tespiti çalışmaları sonucunda İstanbul’da 170 şüpheli hakkında daha gözaltı kararı verildi.

Kısıklı’daki hat

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, “abi-imam” diye tabir edilen yönetici düzeyindeki askeri personelden sorumlu şahısların, kamuya açık market, büfe, lokanta gibi işletmelerdeki sabit (kontörlü) hatları kullanarak, “öğrenci” olarak ifade edilen askeri personele talimat verdikleri, örgütsel toplantıya çağırdıkları belirlendi. Çalışmada, bu şahısların tek yönlü arama yaptıkları anlaşıldı. Örgütün bu amaçla kullandığı Üsküdar Kısıklı’daki bir iş yerini tespit eden savcılık, buradaki kontörlü telefon hattından 264 askere ulaştı. Bu kişilerden 94’ü hakkında darbe girişimine katıldıkları veya örgütsel faaliyet yürüttükleri için daha önceden işlem yapıldığını belirleyen savcılık, 106’sı muvazzaf, 44’ü ihraç edilen,10’u emekli ve 3’ü üsteğmenlikten istifa etmiş asker ile ilişkisi kesilmiş 7 askeri öğrenci olmak üzere toplam 170 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

Haberin Devamı

68’i subay, 38’i astsubay

Dün sabah saatlerinde başlayan ve 38 ilde süren operasyonda en az 22 şüpheli gözaltına alındı. Muvazzaf askerlerden 68’inin subay, 38’inin ise astsubay rütbesinde olduğu öğrenildi. Muvazzaf şüphelilerin 63’ünün Kara Kuvvetleri, 18’inin Deniz Kuvvetleri ve 16’sının Hava Kuvvetleri komutanlıklarında, 9’unun da Jandarma Genel Komutanlığı’nda görev yaptığı belirtildi.