Gazete Vatan Logo

'Ankaralıları kim tahrik ediyor gördük...'

Mansur Yavaş, bir basın toplantısı düzenleyerek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yavaş sonrasında da bir tweet attı: "Basın toplantımın ardından diğer adayın toplantısını dinleyenler, Ankaralıları kimin kamplaştırıp tahrik ettiğini net bir şekilde görmüştür."

'Ankaralıları kim tahrik ediyor gördük...'

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş açıklama yaptı. Yavaş yaptıkları araştırmalar sonucunda yanlışlar tespit ettiklerini söyledi ve Ankaralılara "İşimiz şu anda YSK ile değil, müsterih olun" çağrısında bulundu.




İşte o açıklamalardan satır başları

* Ankaralılar haklarını arıyorlar, oyların takipçisi olacağız.

* Bugün ilçe seçim kurullarına itirazlarımızı yaptık ve oralarda bir sürü yanlışlar yapıldığını tespit ettik.

"1 OY BİLE BOŞA GİTMEYECEK"

* Ve Ankaralıların da müsterih olmasını istiyorum.

* Ankaralılar seçimlere şaibe olduğunu düşünüyorlar, biz de bunun takipçisi olacağız. CHP'ye verilen oyların bir alta veya bir üste yazılmak suretiyle tutanaklar düzenlendiğini tespit ettik. Bununla ilgili İl Seçim Kurulu'na müracaatımızı yaptık. 12 bin küsur sandığın ıslak imzalı tutanaklarla incelenmek üzere karşılaştıracağız, 1 oy bile boşa gitmeyecek. 2 gecedir hiçbir arkadaşlarımız yatmıyor. 500-600 gencimiz çalışıyor.

GALERİ



*Henüz YSK'ya müracaat etme aşamasında değiliz. Önce il seçim kurullarına yaptığımız müracaatlar sonuçlanacak. Şu anda YSK'nın önünde yapacak bir şey yoktur. Başından beri Ankara'da kirli siyaset yürütülmesi nedeniyle adil bir seçim yapılmadı. Bunlar mazeret değil, biz seçimi buna rağmen kazandığımıza inanıyoruz.

* Toplananlar vatandaşlardır, partililer de vardır ama çoğunluk vatandaştır.

"ŞUAN YSK'YA BAŞVURMA AŞAMASINDA DEĞİLİZ"

* Henüz Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuru aşamasında değiliz, önce ilçe seçim kuruluna itiraz edilecek, sonra il seçim kuruluna gidecek ve son olarak YSK'ya gidecek.

* Oyumuzu çaldırmayacağız.

* Kesin sonuçlar bu akşam ya da yarın belli olacak. Oyların aktarıldığını düşünüyoruz ama kesin bir rakam veremem.

EFKAN ALA YORUMU

* Bakan Ala'nın müdahale edip etmediğini bilmiyorum ama bir bakanın oyların sayıldığı yere gitmesi bir baskı oluşturur.

* Vatandaşın tercihinin tam olarak yansıması gerekir, Sandıkta kazanılanı masada kaybedemeyiz. Şunu biliyoruz ki Ankara'da seçim adil bir şekilde yapılmadı.

"İTİRAZLARIMIZ KABUL EDİLMEZSE..."

Eğer itirazlarımız değerlendirilmezse Bireysel olarak Anayasa Mahkemesi'ne bile gideriz.

Yavaş'ın hemen ardından ise Melih Gökçek basın toplantısı düzenledi..

Mansur Yavaş'tan Gökçek'e yanıt Twitter'dan geldi.

Yavaş, "Basın toplantımın ardından diğer adayın toplantısını dinleyenler, Ankaralıları kimin kamplaştırıp tahrik ettiğini net bir şekilde görmüştür." dedi





Haberin Devamı