Gazete Vatan Logo

'AKP gemisi karaya oturmuştur!'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Isparta Belediyesi ziyaretinin ardından belediye tarafından yapılan tesislerin açılışı ve yine belediye tarafından yaptırılacak bazı tesislerin temel atma törenine katıldı. Bahçeli’ye Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, MHP Genel Başkan yardımcıları Faruk Bal, Sadir Durmaz, Semih Yalçın, Abbas Bozyel, Hamit Ayanoğlu, Haluk Ayhan, Reşat Doğru, MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz eşlik etti. Açılış törenine CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner de katıldı.

Çok sayıda partilinin katıldığı törende konuşan Bahçeli, AK Parti’yi eleştirdi. Türkiye’nin ekonomiden siyasete kadar her alanda büyük bir yıkım ve hezimet yılları yaşadığını aktaran Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ’teğet geçtiğini’ iddia ettiği ekonomik krizin vatandaşları bezdirdiğini söyledi. Bahçeli, "Hepiniz görüyor ve bire bir yaşıyorsunuz, son vergi zamları AKP’nin vicdansızlığını ve zalimliğini bir kez daha göstermiştir. Milletimizle alay edercesine, zammı ’güncelleme’ olarak takdim eden AKP zihniyetinin gerçek niyet ve karanlık yüzü yeniden ortaya çıkmıştır" dedi.

’ZAMLARI CANKURTARAN OLARAK GÖRÜYOR’

Son zamları küstahlık ve densizlik olarak nitelendiren MHP Lideri Bahçeli, AK Parti’nin iflas eden ekonominin bedelini millete ödetmeye çalıştığını iddia etti. Başbakan Erdoğan’ın zamları ’Zam yapmayalım da Yunanistan’ın durumuna mı düşelim’ sözleriyle haklı göstermeye çalıştığını belirten Bahçeli şunları kaydetti:
"Başbakanın maskesi böylelikle düşmüş ve ekonomideki aczi bir kez daha açığa çıkmıştır. Bu ifadeler, Türkiye ekonomisinin büyük bir bunalım ve kriz ağının içinde olduğunun itirafıdır. Zamları cankurtaran olarak değerlendiren Başbakan Erdoğan ve hükümeti, yılların birikimini yemekten, yan gelip yatmaktan ve bol keseden harcamaktan başka bir şey yapmamıştır. Zamlarla ekonomideki açıkları kapatmaya çalışan ve haram lokmaların diyetini milletimizden almaya çalışan pek tabii ki AKP hükümetidir. AKP artık yolun sonuna gelmiştir. Başka ülkelere milletimizin parasını seferber ederken Yunanistan olacağımızı aklına getirmeyen Başbakan’ın; zam yağmurunu milletimize reva görünce birdenbire bu örneği hatırlamış olması garabettir, şuursuzluktur ve deli saçmasıdır. AKP gemisi karaya oturmuştur"."

OPERASYON TEPKİSİ

Konuşmasının bir bölümünü Isparta Belediyesi’ne yönelik yapılan yolsuzluk operasyonuna ayıran Bahçeli, MHP’li belediyelerin sözünün eri olduğunu ve daima hizmet peşinde koştuğunu söyledi. Isparta Belediyesi’ne yapılan operasyonun arkasında AK Parti zihniyeti olduğunu ileri süren Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı:

"AKP zihniyeti belediyemize acımasızca eziyet etmiştir. Belediyeye kurulan kumpas hepinizin gözleri önünde gerçekleşmiştir. AKP’nin düşmanca tutumu, kendi dışındakilere hayat hakkı tanımayan vicdansızlığı en bariz olarak Isparta’da varlığını göstermiştir. 9 yıldır tüm çıplaklığıyla anlaşılmıştır ki, ihaleye fesat karıştırmak, yandaşları kayırmak, devletin kaynaklarını ulufe gibi dağıtmak, çalmak ve çırpmak AKP’nin klasiğidir. Vatandaşlarımızı kaderine terk eden, partizanlık yapan bizatihi AKP şımarıklığıdır. Belediye kaynaklarını sömüren, akraba ve yakınlara peşkeş çeken elbette AKP utanmazlığıdır."

Konuşmasının ardından belediye tarafından yaptırılan Belmaş Bimsblok Fabrikası ve bazı tesislerin toplu açılışını yapan Bahçeli, bazı tesislerin de temelini attı. Bahçeli ve beraberindekiler daha sonra Belmaş Bimsblok Fabrikasını gezerek, bilgi aldı.

Haberin Devamı