Gazete Vatan Logo

'Acısından dolayı söylemedim ama...'

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti il başkanları toplantısında konuştu.

İşte konuşmasından satır başları:

Şanlıurfa'ya tek başımıza değil Anadolu ile geldik. AK Parti gönülleri buluşturmaya geliyor. Gelecek ayki toplantımızı da Edirne'de yapmayı planlıyoruz. En önemli stratejimiz çözüm sürecidir. İç Güvenlik Reform paketini hayata geçirdik.Bir çok bürokratik işlem kolaylaştırıldı.

Son bir ayın takviminine baktığımızda bu bulkuşmamızın anlamını gerektiren unsuruda görmüş olursunuz. Birçok güdnem maddesine imza attık, kararlar aldık. 4 ana unsura dikkat çekmek istiyorum.

"HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALMAYA KARARLIYIZ"

İç siyasi gelişmeler ve demokratikleşme çabalarımızın başında çözüm süreci var. Suriye'nin jher kesiminde olduğu gibi Kobani kardeşlerimizin yanında da olduğumuzu belirtmek için yanlarında olacağız. Bu ay içinde iç demokratikleşme anlamında 3 önemli reformu hayata geçirdik.

Özgürklükleri geliştirmek açısından çok önemli kararlar verdik. Çözüm sürecinde her türlü tedbiri almaya kararlıyız. Eğer gerçekten çözüm süreci samimiyetle savunulacaksa herkes siyaseti, kini, nefreti bir köşeye koyacak ve temelde hitabın millet olduğunu belirtecek.

Haberin Devamı

"ÖZELLİKLE CHP BİZE TEPKİ GÖSTERDİ"

Önemli birmikinci alan da halkların eşit olmaası konusudur. Tunceli'de yaptığımız görüşlerimizde kapsamlı bir çalışmaya girdik.Biz bu topraklardaki kardeşliği savunmaya devam edeceğiz. Hiç kimse bu topraklar ötelenmeyecek. Bu konularda adımlar atarken birilerinden tepki aldık. Özellikle CHP'nin ama MHP'de o kuyruğa girdi. Birileri milleti adam etmeye anlayıını savunurken biz ise mileti tam tersi gören bir anlayışı savunduk.

"ÖNCE KILIÇDAROĞLU'NUN CHP'DEN GİTMESİ LAZIM"

Erzincan'da kongre esnasında Sayın kılıçdaroğlu'nun kayınvalidesinin vafat haberini aldım. Ve o andan itibaren acısına saygıdan dolayı hiçbir şey söylemedim. Maalesef bugün sabah Kılıçdaroğlu'nun yaptığı konuşmadan anlıyorum ki, Kılıçdaroğlu böyle şeylere kapalı. Orada kullandığı ifadelerle bizi başbakanlığa çağırıyor. Hiç Kılıçdaroğlu dertlenmesin onun halini de görüyor millet bizim kudretimizi de. CHP'nin iktidar olacağına inanmayanlar çıksın gitsin diyor. Bence kendisi de inanmıyor öyle bir şart koyacaksa önce kendisinin çıkıp gitmesi lazım.

Haberin Devamı

"ELİNDE BİR BELGE VARSA AÇIKLASIN"

Bizim çağrımıza kulak kapatıyor Kılıçdaroğlu. MİT ile ilgili iftiralarına devam ediyor. Diyor ki ben devleti onlardan iyi bilirim diyor sonra da gazetelere bakın diyor. Demek ki devleti de gazetelerden öğreniyor.Bunun arkasında başkaları var. MİT'in kazandığı başarıyı kıskanan dış çevreler de var. MİT öyle bir köklü değişimden geçti ki... Kılıçdaroğlu eline verilen notları okumadan söylerken bunları düşünmesi lazım. tekrar söylüyorum elinde bir belge varsa açıklasın.

"IRAK'IN İSTİKRARI EN ÇOK URFA'YI ETKİLER

"Reformlarımız önümüzdeki günlerde de devam edecek. Kişisel verilerin korunması için bir düzenleme meclise getirilecek. İş güvenliği paketini bitirdik. Bir yandan Türkiye'de bu adımları atarken dış siyasette de çok sağlam tavır sergilemeye devam ediyoruz. Sizlere özellikle Irak ziyaretimden bahsetmek istiyorum. Bağdat seyehatim esnasında Sayın Abadi ile çok önemli görüşmeler yaptım hem de diğer parti liderleri ile tek tek görüştüm.Irak'ın istikararından en fazla olumlu etkilenecek ülke Türkiye'dir. Irak ve Suriye'nin istikrarı da en çok Urfa'yı etkileyecektir. Urfa'da tam bir birlik içinde Türk, Kürt ve Arap vatandaşlarımız hep birarada yaşar.

Haberin Devamı