Gazete Vatan Logo

‘ABD polisi bir ambulans çağırmadı’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyareti sırasında çıkan olaylarda gözaltına alınan Necmi Ayten, “Yaklaşık bir iki saat kadar ambulansın gelmesini bekledik” dedi

‘ABD polisi bir ambulans çağırmadı’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın salı günkü Washington ziyareti sırasında terör örgütü PKK sempatizanları tarafından gerçekleştirilen izinsiz gösteri sırasında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Necmi Ayten, yaşadıklarını anlattı.

Washington Büyükelçiliği Rezidansı önünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşılamak için bekleyen Türk vatandaşlarının, terör örgütü PKK yandaşları tarafından saldırıya uğradıklarını aktaran Ayten, polisin olayları önlemek için yeterli tedbir almadığını söyledi.

Megafonu attılar

Olayların ateşleme noktasının, Türk vatandaşı Alp Kenan Dereci’yi hedef alan megafonlu saldırı olduğunu belirten Ayten, “Amerikan polisinin dikkat etmediği noktalarda boşluk bulunca karşı taraf ilk saldırıyı yaptı” dedi.

Terör örgütü yandaşlarının tahrik ve saldırılarının olayların tırmanmasında etkili olduğuna dikkat çeken Dereci, “Biz önceki protestolarda bağırıp çağırıp karşılıklı normal protestomuzu yaptık ama işin kavga noktası maalesef o megafonun atılmasından sonra, kanama başladıktan sonra oldu” ifadelerini kullandı. Ayten şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Yaralanan arkadaşın başından kanlar akıyordu. Orada polis bir ambulans bile çağırmadı. Yaklaşık iki saat kadar ambulansın gelmesini bekledik. Tekrar tekrar polislere gittim, söyledim.”

Olayın medyada yansıtılma biçiminin gerçekle örtüşmediğini belirten Ayten, “A’yı B göstermek Amerika’daki sistemin ve medyanın en belirgin özelliği” dedi. Ayten, kendisine yöneltilen ağır darp şikayetinin delil yetersizliği göz önüne alınarak mahkemece kabahat düzeyine indirildiğini, bunun üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldığını belirtti.