Gazete Vatan Logo

%70'ini satın alıyor!

%70'ini satın alıyor!

Enerji ve Gıda sektöründe yaptığı yatırımlarla hızlı büyüme kaydeden Infinity Invest Holding A.Ş., CMS Makina Sanayi Ticaret A.Ş.’nin çoğunluk hissesinin (%70) satın alım sürecine girmiş bulunmaktadır.

1995 yılında İstanbul’da kurulan CMS, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen düz cam işleme makinesi üreticileri arasındadır. Şirket, ısıgeçirmez cam, düz cam işleme makineleri ve düz cam temperleme makineleri için dizayn, üretim, pazarlama, satış ve teknik destek hizmetleri sağlamaktadır. Satışlarının yaklaşık %50’si ihracatlardan oluşan CMS, gelecekte global pazarlardaki paylarını artırma hedefindedir.

Kırk yıllık geçmişin verdiği tecrübe ile 2012 yılında kurulan Infinity Invest Holding, Türkiye’nin önde gelen yatırım holdinglerindendir. Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aşur, Holding’in yatırım stratejisine dair “Planlı ve hızlı büyüme stratejimiz dahilinde Holding tarafından belirlenen sektörlerde öncü, büyüme potansiyeline sahip ve bunun için ek sermayeye ve stratejik desteğe ihtiyaç duyan şirketlere yatırım yapmaktayız. Gıda üretici ve perakendecileri ile niş üretim yapan sanayi kuruluşları yatırım stratejimizde önceliğimizi oluşturmaktadır. Yatırım yaptığımız şirketlere kısa dönemli kazanç perspektifinden bakmak yerine, uzun dönemli ve sürdürülebilir büyüme planları dahilinde istihdam ve kazanç (güçlü bir bilanço) yaratmak amacı ile yaklaşmaktayız. Ortaklık sürecine girmekte olduğumuz CMS Makine, faaliyet gösterdiği sektörde üretimini yaptığı düz cam işleme makineleri ile Holding’in kurumsal stratejisine tam uyum sağlamaktadır.” şeklinde açıklamada bulunmuştur.

Konusunda Türkiye’de lider olan CMS Makine San. ve Tic. A.Ş, bugün üretiminin yaklaşık %50’sini ihraç eden bir dünya markasıdır. 140 çalışanı ile 10.000 m² kapalı üretim tesisinde ürettiği makineleri 120 ülkede 15.000’den fazla makinesi ile cam işleme işinde otomasyon hizmetleri sağlamaktadır.

CMS Makine’nin kurucusu Cemal Sünbül, bu iş ortaklığı ile ilgili olarak “CMS Makine Infinity Invest’le beraber araştırma geliştirme ve pazarlama faaliyetlerine yapacağımız yatırımlar ile CMS Makine ’nin üretim tesislerini yurt içinde ve global pazarlarda genişleterek etkinliğini arttıracağız. CMS için öngörülen stratejik hedef, Şirket’i dünyanın en büyük düz cam işleme makinesi üreticisi konumuna getirmektir. Infinity Invest Holding’in uluslararası pazarlardaki bilgi birikimi ile bu hedefimizi gerçeğe dönüştüreceğimize inanıyorum” yorumunda bulunmuştur.

Haberin Devamı