Gazete Vatan Logo

İmralı’da can yeleği

Deniz bisikletiyle Kumburgaz’dan açılan 5 gençten dün de haber alınamadı. İmralı Adası açıklarında bulunan can yeleği, aramaları bu yöne de kaydırdı

Kumburgaz, Kamiloba sahilinde pazar günü öğle saatlerinde kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açılan Mikail Çelik, Serdar Demir, Doğan Demir, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi’yi bulmak için ekipler arama çalışmalarını dün de sürdürdü. Arama çalışmalarını kriz merkezinden yöneten Genç Denizciler Dayanışma Derneği (GEDDAD) Yönetim Kurulu Başkanı Umur Zamanoğlu, “Kazanın meydana geldiği bölgenin büyük bir kısmında taramayı bitirdik; ancak halen eskort bir tekne sürekli bölgeyi taramaya devam ediyor” dedi.

İmralı taranıyor

Çalışmalarını harita üzerinden de anlatan Zamanoğlu, “Havadan inceleme yapan helikopter ile arkasından Sahil Güvenlik botu, İmralı Adası açıklarında can yeleği tespit etti. Can yeleğiyle alakalı doğrulama işlemlerini tamamlamış bulunuyorlar. Bu bölgeye ağırlık verdik” dedi. Zamanoğlu, “Umut her zaman vardır. Denizde hiçbir zaman Allah’tan umut kesilmez. Uluslararası arama kurtarma yönetmeliği de aynı şeyi söyler. Başta ilk 72 saat çok kritik bir süreçtir. Bu süreç tamamlanıncaya kadar ümidimizi kaybetmiyoruz” dedi.

Haberin Devamı