Gazete Vatan Logo

‘50 kişi bir tuvalete saklandık’

Yılbaşı gecesi 39 kişinin can verdiği Reina’daki saldırının görgü tanıkları, dehşet dolu anları anlattı...

‘50 kişi bir tuvalete saklandık’

Terör saldırısının yaşandığı yılbaşı akşamı eğlence mekanında bulunanlar, bıraktıkları eşyaları ve otomobillerini almak üzere olay yerine geldi. Aracını almak için gelen vatandaşlardan Yusuf Kodat, basın mensuplarına yaşanan cehennem gibi dakikaları şu sözlerle anlattı:

Terasa kaçtık

“Fransa’da yaşıyorum. Türkiye’ye yılbaşı kutlaması için geldim. Saldırı sırasında terasta saklanarak canımızı kurtardık. Polisler gelene kadar terasta saklandık. 10-15 dakika kadar bekledik. O anda gece kulübünde başka bir noktada olan kuzenime mesaj yazdım. O bana cevap verince sakinleştim. İkimiz de saklanarak kurtulduk. Sadece silah seslerini duydum. Saldırganın neler söylediğine dair hiçbir şey duymadım. Polisler geldikten sonra ellerimiz havada tek tek dışarı çıkarıldık. Tabii bizleri kontrol ederek dışarı çıkardılar.”

Kanlı gece yaşanan vahşetin bir diğer yakın tanığı olan Metin G. de Sabah gazetesine şunları söyledi: “3 arkadaş rezervasyonumuz vardı. Önce güvenlikleri geçtik, sonra ikinci kapıda x-ray’de bekleyen arkadaşa ücret ödeyecekken bir anda silah sesleri duyduk. Tuvalete yakın olan kapıya doğru koştuk. Saldırgan birinci kapıyı geçip merdivenlerden inip ikinci kapıya geldi. Bize doğru dönünce teröristle göz göze geldik. Üstümüze ateş açmaya başlayacakken kısmetimize kapı açık olduğu için oradan daldık. Terörist ana kapıdan girerken elinde iki uzun namlulu silahla ateş etmeye devam etti. Barda düşen insanları gördüm. Barı tarayan saldırganı görünce bir daha geri dönerek tuvalete girdik. Bay ve bayan tuvaletine yaklaşık 50’şer kişi girdik. Tuvalet ağzına kadar dolunca hemen kapıyı kilitledim. Yaklaşık bir saat orada kaldık. Sonra Çevik Kuvvet bizi tuvaletten aldı.”

Haberin Devamı

Kimse avutamadı

Saldırıda kasığından aldığı kurşunla yaşamını yitiren 32 yaşındaki Mustafa Sezgin Seymen’in cenazesi Trabzon’un Sürmene ilçesinde toprağa verildi. Saldırı gecesi Seymen’le birlikte Reina’da olan nişanlısı Sezen Arseven’i teskin etmek mümkün olmadı.

‘Kenanım gözlerin açık gitmedi değil mi?’

Reina’da garsonluk yapan Kenan Kutluk da hain kurşunların hedefi oldu. Kutluk’un cenazesi memleketi Sivas’ta toprağa verildi. Eşi Duygu Kutluk, tabuta sarılarak, “Ben seni nasıl toprağa verdim. Ben seni kara toprağa vermeyeceğim. Kocamı göreceğim. Benim yavrularım, kuzularım babasız kaldı. Bir kere sarılayım. Kenan, ben seni babanın evine böyle mi getirecektim. Gözlerin açık gitmedi değil mi?” diye ağıt yaktı. Duygu Kutluk, daha sonra “Bu Duru için, bu Zahide için bu da benim için” diyerek eşinin tabutunu 3 kez öptü. Kutluk çiftinin 1.5 yaşında Duru Melek ve 5 yaşında Zahide isimli iki kız çocuğunun bulunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Eşini teşhis etti

Terör saldırısı sırasında hayatını kaybeden 35 yaşındaki Lübnanlı bankacı Haykal Mousallem cenazesi de eşi tarafından teşhis edildi. Sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu’na gelen Mirey Mousallem’ın da aynı saldırıda yaralandığı öğrenildi.

Oğlum bırakma bizi!

Saldırıda yaşamını yitiren güvenlik görevlisi Fatih Çakmak dün toprağa verildi. Cenazede Çakmak’ın annesi oğlunun tabutuna sarılarak ağladı. Ayten Çakmak’ı diğer oğulları teselli etti. Kardeşinin Beşiktaş’taki terör saldırısından 3 dakika arayla kurtulduğunu söyleyen Mehmet Çakmak, “Bu bir terör saldırısı. Bugün benim kardeşim gitti. Yarın başkaları gitmesin diye en azından daha da derinlemesine önlem alınması lazım ki başka şehitler olmasın” dedi.

Haberin Devamı

Savaştan kaçtı saldırıda öldü

Ülkesindeki iç savaştan kaçıp sığındığı Türkiye’de, Antalya’da rehberlik yapan Suriyeli 25 yaşındaki Mohamad Elhout’un, yılbaşı gecesi eğlence merkezi Reina’ya düzenlenen saldırıda can verdiği ortaya çıktı. Elhout’un bir hafta önce Ortadoğulu turistleri gezdirmek için İstanbul’a geldiği belirtildi.

Arkadaşları yıkıldı

Büşra Kösa arkadaşlarıyla birlikte yılbaşı gecesi Ortaköy’deki ünlü gece kulübü Reina’ya eğlenmeye gitti. Kösa yaşamını yitirdi, 2 arkadaşı yaralandı. Büşra için dün Gaziosmanpaşa Merkez Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Büşra’nın arkadaşları tören boyunca gözyaşlarına boğuldu. Öte yandan, Büşra’nın 26 yaşındaki abisi Barış Kösa’nın, Bursa’da kurban bayramının ilk gününde silahlı saldırı sonucu öldürüldüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

Suudi ikizler de terör kurbanı

Suudi medyası saldırıda hayatını kaybeden Ahmed ve Muhammed isimli Suudi Arabistanlı ikiz kardeşlerin fotoğraflarını yayınladı. Yine aynı ülkeden Lobna Gaznavi isimli Cidde’de yaşayan bir Suudi genç kızın saldırıda yaşamını yitirdiği ortaya çıktı. Arkadaşları sosyal medyada Lobna için taziye defteri açtı.

Tatile gelmişti

Saldırıda 32 yaşındaki Suudi Arabistanlı Abdullah Amed Abbolos da hayatını kaybetti. Tatil için geldiği Türkiye’de teröre kurban giden Abbolos’un cenazesi işlemlerin ardından Suudi Arabistan’a götürüleceği öğrenildi.