Gazete Vatan Logo

‘400 vekil verin, bu iş huzur içinde çözülsün’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye hedeflerini, yeni anayasasına, başkanlık sistemine, çözüm sürecini güçlendirerek kavuşturmak için hazır mıyız? 400 milletvekilini verin ve bu iş huzur içinde çözülsün” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’te Demokrasi Meydanı’ndaki toplu açılış töreninde Gazianteplilere hitap etti. Erdoğan konuşmasında yeni anayasa, başkanlık sistemi ve çözüm sürecinin geldiği son noktaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu:

GÖMLEK DAR GELİYOR: Şu andaki yönetim şekli bize uymuyor. Bu gömlek bize dar geliyor. Ben de diyorum ki Türkiye’nin ihtiyacını karşılayacak olan sistem, başkanlık sistemidir. Ne kadar tadilat yaparsanız yapın, sistemin ruhundaki çarpıklığı düzeltemiyorsunuz. Bir yamalı bohça, bununla bir yere varamıyorsunuz.

VEBAL İÇİNDELER: Aslında 2002’den beri yapılan her seçim, her referandum, milletimizin bu yöndeki değişim arzusunun bir ifadesidir. Bu meseleyi bugüne kadar geciktirenler ülkemize ve milletimize karşı büyük vebal içindeler. Şimdi ne diyoruz, 7 Haziran’da bir seçim var mı? Bu seçimde Türkiye’yi, yeni Türkiye hedeflerini, yeni anayasasına, başkanlık sistemine, çözüm sürecini güçlendirerek kavuşturmak için hazır mıyız? Kardeşlerim, 400 milletvekilini verin ve bu iş huzur içinde çözülsün.

Haberin Devamı

HEPİMİZ FANİYİZ: Ben başkanlık sistemi deyince birileri sanıyor ki bunlar benim tapulu malım olacak. Alıp mezarıma götüreceğim. Yok bunların hepsi bu ülkenin olacak. Fani insanlarız. Kefenin cebi olmadığı için başkanlık sistemini öteki tarafa götürecek halimiz de yok. “

‘Gerekeni yaparız’

“Dolar zenginleri üretmek istiyorlar. Bana diyorlar ki ‘Merkez Bankasına çok vuruyorsun’ şimdi Merkez Bankası çıksın işte çözsün sorunu, ben mi çözeceğim. Gerekeni yapmazlarsa hafta içi gerekeni yaparız. Sakın dolar alarak köşeyi dönerim gibi bir yaklaşım içine girmeyin. Duvara çarparsınız. “

‘Kadına şiddet, insanlığa ihanet’

“Kadına şiddet, insanlığa ihanettir. Veda Hutbesi’nde Allah’ın bir emaneti olarak kadın, sevgili Peygamberimiz tarafından ifade ediliyor. Bu emanete ihanet yok. Anneciğimin ayaklarının altını öperdim, O ayağını çekerdi. Çektiğinde ‘anacığım’ derdim, ‘cennetin kokusunu bana çok mu görüyorsun.’ Ağlardı.”

Kızılcık şerbeti içtik..

Haberin Devamı

Çözüm süreci adıyla nihai aşamaya getirdiklerini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: “Söz verdiler, tutmadılar. Sabote ettiler, tahrik ettiler.. Niye sabrettik, ülkemiz bu bunalımı yaşamasın, bunu da atlatacağız dedik. İnanın bunlara farklı muamelede yapılabilirdi ama yapmadık. Yeri geldi kan kustuk, baldıran zehri içtik, kızılcık şerbeti içtik.”

Çok çirkin buldum

Erdoğan, Gaziantep’te sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı toplantıda da “Bugünlerde gündeme bir şey geldi. Gerçekten rahatsız olmadım da diyemem. O da şu: Bir, iki parti veya üç parti neyse kendilerinin kapatılmasına yönelik bazı operasyonların olduğundan bahsediyorlar. Çok çirkin buldum, ayıptır” dedi.

Gül’ü tenzih ederim

Erdoğan, “Şimdi muhalefet partileri çıkmış ‘Cumhurbaşkanı’nın meydanlarda ne işi var’ diyorlar. Bunlar herhalde, Çankaya’da oturup imza atan cumhurbaşkanlarına alışmışlar, onlar öyle devam etsin istiyorlar. Kusura bakmasınlar, Sayın Gül’ü tenzih ederim, ama ne dedik biz ‘Biz, yan gelip yatan, oturup seyreden bir cumhurbaşkanı olmayacağız’ dedik. ‘Biz farklı bir cumhurbaşkanı olacağız’ dedik” diye konuştu.

Haberin Devamı