Gazete Vatan Logo

'2 bile gerileme demek’

Başbakan Erdoğan 'en az 3 çocuk' ısrarını sürdürdü

65 yaş üzeri vatandaşların belediye araçlarında ücretsiz seyahatleri için çalışma yaptıklarını belirten Erdoğan 3 çocuk ısrarını da sürdürdü: Bilimsel rakamlara göre 2 olması bile gerileme demek.

Başbakan Erdoğan dün, Yaşlılık Konseyi Derneği ve Ak Parti Sosyal İşler Başkanlığı’nca düzenlenen Uluslararası Örnek Kıdemli Vatandaşlar Kongresi’na katıldı. Yaptığı konuşmada “Dünyadaki her toplum yaşlılarına gereken değeri vermek, onlara hak ettikleri hürmeti göstermek, onlardan ders almak durumundadır” diye Erdoğan ailelere de şöyle seslendi: “Bırakın bu yaşlı insanlar kendi kendine yetsin... Doğrusu bu ifadeye katılmıyorum. Babamız, annemiz yaşlandığı zaman onları kendi başlarına bırakmayı, varlığımıza saygısızlık olarak görüyorum. Halkıma özellikle sesleniyorum: Anneniz, babanız, ebeveyniniz yaşlandığında, onları kendi başına yaşamaya mahkum etmeyin. Beraber yaşamaya devam edin.”

Erdoğan, 65 yaş ve üzeri vatandaşların devletin araçlarından ve belediye otobüslerinden, alacakları kimlik kartlarıyla ücretsiz yararlanacaklarını, bunun hazırlığı içinde olduklarını bildirdi.

Nüfus kadar güç!

Türkiye nüfusununyüzde 26’sının 0-14 yaş grubunda yer aldığını, yaş ortalamasının ise 28.5 olduğunu bildiren Erdoğan, 65 yaş ve üzeri yaş grubunun ülke nüfusunun yüzde 7’si seviyesinde bulunduğunu kaydetti. Türkiye’de yaklaşık 6 milyon yaşlı olduğunu, bu sayının 2025’te 9 milyona, 2050’de ise 18 milyona çıkacağının tahmin edildiğini ifade eden Erdoğan şöyle devam etti: “Onun için ben iş işten geçmeden, en azından kendi adımıza mevcut durumumuzu koruyabilmemiz için her ailede en az 3 çocuk olması gerektiğini ifade ettim. Hala bu görüşlerimi muhafaza ediyorum. Bilimsel rakamlara göre 2 olması bile gerileme demek. Bu, durumu asla korumaz. Ve 2030’dan sonra, bırakın 2050’yi, yaşlı bir nüfusa sahip Türkiye oluruz. Hemen söylenen laf şu; ’Tamam çocuğunuz olsun da nasıl geçindireceksiniz, nasıl eğiteceksiniz’. Bak kardeşim, bu anda Çin’in, Hindistan’ın nüfusu ne? Dünyanın en zengin ülkesi sıralamasında ilk 5’in arasında Hindistan, Çin ve Japonya’yı görüyorsunuz.”

BARANSEL’İN OĞLU EVLENDİ

RTÜK eski Başkanı Ali Baransel ile Anadolu Ajansı eski Genel Müdür Yardımcısı Elvan Baransel’in oğlu Ali Baransel, hayatını Fulya Kalfa ile birleştirdi. Bilkent Otel’de düzenlenen düğün töreninde çiftin nikahını Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık kıydı. Baransel ve Kalfa’nın nikah şahitliğini CHP lideri Deniz Baykal, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba ile Gazeteci Cüneyt Arcayürek yaptı. Çiftin nikah defterini imzalamasının ardından “Beşiktaş Marşı” çalındı.

Haberin Devamı