Gazete Vatan Logo

‘10 delik, 10 kurşun anlamına gelmez’

‘10 delik, 10 kurşun anlamına gelmez’

Dün bazı gazetelerde ‘Şehit savcıdan 10 kurşun çıktı’ haberi yayınlandı. Ancak adli tıp uzmanları, “Bu sayı kurşunların giriş ve çıkış deliklerinin toplamı olabilir” dedi.

Zaman ve Taraf gazetelerinin dünkü manşetlerinde, geçtiğimiz salı günü İstanbul Adliye Sarayı’ndaki odasında örgüt üyesi iki saldırgan tarafından öldürülen savcı Mehmet Selim Kiraz’la ilgili olarak Florence Nightingale Hastanesi’nin raporu yayınlandı. Haberlere göre, Kiraz’da 10 kurşun yarası tespit edildi. Yaralardan 3’ü baş, 6’sı göğüs, 1’i bacak bölgesinde. Raporda ayrıca, 20.56’da hastaneye getirilen Kiraz’ın bilincinin kapalı olduğu, solunum ve kalbinin durduğu b elirtiliyor.

‘Bu muayene raporu’

Konuyla ilgili VATAN’a konuşan İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Alkan, şunları söyledi: “Tertip edilen adli raporun bünyesinde yer alan lezyonlar net olarak tariflenmiş. Ancak söz konusu lezyonların ateşli silah mermi çekirdeğine ait giriş ya da çıkış deliği olup olmadığı konusunda net kanaat oluşmamıştır. Bu sebeple isabet eden ateşli silah mermi çekirdeği sayısı ve oluşan delikler konusunda kamuoyunda bir kafa karışıklığı oluşmuş olması mümkün. Bu rapor sadece bir tespit raporudur. Şahısta mevcut delik sayısı vücutta kalan mermi çekirdeği sayısı Adli Tıp Kurumu’nun raporunda belli olacak. Bu raporda sadece ölenin vücudundaki delik sayısı belirlenmiş.”

Haberin Devamı

BAŞSAVCILIK’TAN AÇIKLAMA: ‘5 mermi girişi, 3 mermi sıyrığı’

Haberler üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama yapıldı. “Gerçek dışı ve yayınlarla kamuoyunun zihninin karıştırılmaya çalışıldığı öğrenilmiştir” denilen açıklamada özetle şu bilgilere yer verildi: “31. 03. 2015 tarihinde görüşmeler devam etmekteyken içeriden ilk başta peş peşe 2 el, 16 saniye sonra peş peşe 3 el silah sesi gelmesi üzerine operasyon ekibinin hemen müdahaleye başladığı, operasyon ekibinde özel harekat ve terör şube timlerinin ortaklaşa hareket ettiği, 01. 04. 2015 tarihli adli tıp raporunda açıklandığı üzere savcımızın vücudunda beş adet ateşli silah mermi giriş deliği olduğu, 3 adet ise ateşli silah mermi sıyrığının bulunduğu, vücuttan iki adet 7.65 mm çaplı çekirdek çıkartıldığı, atışlardan bir tanesinin kafaya bitişik şekilde yapıldığı kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Haberin Devamı