Gazete Vatan Logo

Zorlu: Toshiba için teklifimiz hazır

Zorlu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, “Hükümet de destek olursa gelecek ay içinde dünya markası Toshiba için teklifimizi vereceğiz. İnşallah bize nasip olur” dedi

Zorlu: Toshiba için teklifimiz hazır

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Toshiba TV biriminin satışında Vestel’in adının geçmesine ilişkin, “Görüşmeler devam ediyor. Bu önümüzdeki ay içerisinde teklifleri vereceğiz. İnşallah nasip olur. Sayın bakanımız da ‘Marka desteklerimiz var’ dedi. Devlet de hükumet de bize destek olursa dünya markasını satın alacağız” dedi.

Ahmet Zorlu, marka olmanın kolay olmadığını belirterek, “Ama bugün Çin, şu anda çok büyük destekleme yapıyor.

3 milyar dolar, 2 milyar dolar veriyor, bir markayı ya da onun fabrikalarını satın alıyor. Bizim de bunu yapmamız lazım. Koşmak için bazı hazır şeyleri kapmamız lazım” şeklinde konuştu.

Yurt dışında fabrika kurma planları olup olmadığına ilişkin soru üzerine Zorlu, birinci önceliklerinin Türkiye olduğunu ancak köprü ayaklarının olabileceğini ifade ederek, “Uzak Doğu’da korumacılık var. Korumacılığın önüne geçmek için orada köprü ayakları olabilir. Ama birinci önceliğimiz ülkemizde fabrikalar kurmak” dedi.

Doğu’da yatırım olur

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesinden sonra, yaptığı “Grup olarak, orta ve uzun vadede üretim tesislerimizi Doğu ve Güneydoğu’ya taşımayı düşünebiliriz” açıklamasının hatırlatılması üzerine Zorlu, “Bir fizibilite hazırladık. Bunu ilgililere sunacağız. Eğer bizim için fizibil olursa Doğu’da, Güneydoğu’da fabrika kurmamak için bir neden görmüyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ahmet Zorlu, Türkiye’nin ev tekstili konusunda bir marka haline geldiğini belirterek, Zorlu Grubu olarak tekstilde 1 milyar dolar civarında ciroları bulunduğunu, 60’a yakın ülkeye ihracat yaptıklarını, kilogram başına ihracat değeri 100 doları bulan ürünleri olduğunu anlattı.

İhracat % 10 artacak

İş adamlarına taklidi bırakarak, inovasyon ve Ar-Ge’ye önem vermeleri, daha kaliteli mal yapmaları çağrısında bulunan Ahmet Zorlu, grup olarak geçen yıl 250 milyon dolarlık tekstil ihracatı gerçekleştirdiklerini, 2017’de de bu rakamın yüzde 10 üzerine çıkmayı hedeflediklerini bildirdi. Zorlu, yaklaşık 20 yıldır Amerika pazarında olduklarını ve bu pazara yönelik hedeflerinin her geçen gün büyüdüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Bir ortakla İran’da fabrika kurabiliriz

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, İran pazarında olduklarını ve bu pazara yönelik hedeflerini büyüteceklerini de ifade etti. Zorlu, “Orada fabrika kurma gibi olaylar olabilir. Elektronik tarafında... Tekstil tarafında denedik ama bugün tekstil tarafında hazır ürün satmak çok daha faydalı. Elektronik tarafında beyaz eşyada... Bunlar görüşülüyor. Ama orada iyi ortak bulabilirsek...” diye konuştu. Enerji sektöründeki yatırımlarının da devam ettiğini vurgulayan Zorlu, yenilenebilir enerjide Osmaniye’de 235 megavat rüzgar santralleri bulunduğunu, bu yatırımlarının güneş ve rüzgarda devam edeceğini söyledi.