Gazete Vatan Logo

Zirve için hazırlanıyor

Japon yönetim sistemini uygulayan Eti mükemmellik ödülünü 7’ye çıkardı...

Japonlar’In Toplam Verimlilik Yönetimi sistemini 8 yıldır uygulayan Eti, bu sayede geçen yıl kek fabrikasında ‘mükemmellik’, bisküvide ’özel ödül’ kazandı. Marka, bu yıl ise Volvo, Unilever, Mazda gibi firmaların aldığı Dünya Klasında Başarı Ödülü için hazırlanıyor

AynI hatta üretimi 2 katına çıkarıp işçi çıkarmadan çalışan verimliliğini 10 katına kadar yükseltebilen Japon yönetim sistemi TPM’yi uygulayan Eti, böylece geçen yıl kek fabrikasında mükemmellik, bisküvi fabrikasında ise daha üst bir seviye olan ’özel ödülü’nü alarak, sahip olduğu tüm fabrikalara ’mükemmellik’ ödülü kazandırmış oldu. Çalışanların etkin katılımı ile kayıpların azaltılması, verimliliğin artırılmasını hedefleyen TPM çalışmalarında dünyada başarılı olan şirketler, her yıl Japonya’da düzenlenen törenle ödüllendiriliyor.

Halen 5 fabrikası bulunan Eti, 2007 yılında tam gıda ve Bozüyük fabrikalarında, 2008’de ise çikolata fabrikasında Mükemmellik Ödülü’nü kazanmıştı. 2005’te aynı alanda ödül alan bisküvi fabrikasının 2007’de mükemmellik devamlılık ödülüne layık görüldüğünü söyleyen Eti Tedarik Zinciri Grup Başkanı Basri Akçasoy, bu yıl gözlerinin tüm dünyada mükemmellikte ”en üst seviye“ olan ’World Class’ (Dünya Klasında Başarı) ödülünde olduğuna dikkat çekerek, “5 fabrikada 7 ödüle ulaştık. Şimdi de bisküvi fabrikamız öncelik olmak üzere amacımız 2012 yılında World Class ödülünü kazanmak. Dünyada bu ödülü alan Volvo, Unilever ve Mazda gibi 11 firma var” dedi. Akçasoy, 9 yılda alabilecekleri ödülleri 6 yılda topladıklarını ifade etti.

TPM çalışmalarına 2002 sonunda başladıklarını belirten Akçasoy, “8 yılda 2.8 milyon euroluk bir yatırım yaparak verimlilik artışı ile yaklaşık 49.2 milyon euro kazandık” diye konuştu.

Haberin Devamı