Gazete Vatan Logo

Ziraat Bankası Kredi başvuru başvurusu nasıl yapılır? 6 ay ertelemeli ve ödemesi 10000 TL ihtiyaç destek kredi başvuru sonucu ne zaman belli olur?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak geçtiğimiz günlerde ‘’Ekonomik İstikrar Kalkanı'' kapsamında aylık geliri 5 bin TL altında olanlara 36 ay vadeli 10000 TL kredi verileceğini duyurdu. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan duyurunun ardından, temel ihtiyaç kredisi başvurusu yapanlar kredi sonuçlarının ne zaman belli olacağını araştırıyor. Peki, Ziraat Bankası Kredi başvuru sonucu ne zaman belli olur? 6 ay ertelemeli ve ödemesi 10000 TL ihtiyaç destek kredi başvurusu ne zaman sonuçlanır? İşte Temel ihtiyaç Destek kredisi hakkında merak edilenler…

Ziraat Bankası Kredi başvuru başvurusu nasıl yapılır? 6 ay ertelemeli ve ödemesi 10000 TL ihtiyaç destek kredi başvuru sonucu ne zaman belli olur?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yaptığı açıklamanın ardından Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ortak bir açıklama yaptı. Kamu bankaları tarafından yapılan ortak açıklamada, "Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi bankalarımız tarafından ortak kriterlerle değerlendirilecektir. Müşteriler, Ziraat Bankası, Halkbank ya da Vakıfbank'tan yalnızca birine başvuru yapabilecektir. Başvurular 1 Nisan tarihinden itibaren kabul edilecektir. Alınan sağlık tedbirleri kapsamında kredi başvurularının öncelikli olarak; bankalarımızın mobil uygulamaları veya internet şubeleri aracılığıyla yapılması gerekmektedir. Müşteriler kredi tutarını ATM'lerden çekebileceklerdir" denildi. Kredi kampanyası 1 Nisan’da başladı ve devam ediyor. Kamu bankaları hane halkı geliri 5 bin liranın altında olanlara, ilk 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeli 'Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi' veriyor.

ZİRAAT BANKASI KREDİ BAŞVURU SONUCU NE ZAMAN BELLİ OLUR?

Hane halkı geliri aylık 5 bin lira ve altında olan bireysel müşterilere sunulan kredi uygulamasının başvuruları alındıktan sonra sonuçları açıklanacak.

Haberin Devamı

AYDA 376 TL TAKSİT ÖDENECEK

Vatandaşların temel ihtiyaçlarını uygun şartlarda finanse edebilmeleri amacıyla, ihtiyaç sahipleri 10 bin liraya kadar bireysel ihtiyaç kredilerini kullanabilecekler. Buna göre, 10 bin lira kullananlar, ilk altı ay kredi geri ödemesi yapmayacak ve sonraki 30 aylık dönemde ayda 376 TL ödeyecek. Krediyi 7.500 lira olarak kullananlar da, ilk altı ay ödemesiz geçtikten sonra 30 ay boyunca ayda 282 TL ve 5.000 lira kredi kullananlar da ilk altı ayı ödemesiz geçirdikten sonra, 30 aylık dönemde ayda 188 TL ödeyecekler.

3 AY MAAŞ DESTEK VERİLECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Twitter paylaşamında "Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında, Kısa Çalışma Ödeneği ile faaliyetlerini azaltan ya da durduran işletmelerde çalışan vatandaşlarımıza 3 ay maaş desteği vereceğiz. Tüm firmaları, çalışanları için ücretsiz izin yerine bu ödeneğe başvurmaya çağırıyoruz" dedi.

TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Haberin Devamı

VAKIFBANK 6 AY ÖDEMESİZ KREDİ BAŞVURUSU

SMS ile başvuru yapılabiliyor. SMS ile başvuru yapmak için, aralarında birer boşluk bırakarak DESTEK TCKN ve HANEGELİRI yazıp 5724’e SMS atabilirsiniz.

Başvuru değerlendirilmesi yapıldıktan sonra başvurunun sonucu olumlu olursa bilgilendirme yapılacak. Bilgilendirme sonrasında VakıfBank Mobil, İnternet Bankacılığı ve Çağrı Merkezi kanallarından kredinizi kullanarak anında hesabınıza aktarabilirsiniz.

ZİRAAT BANKASI TEMEL İHTİYAÇ DESTEĞİ BAŞVURUSU

Bireysel İhtiyaç Desteği kredisi detayları;

10.000,-TL’ye kadar,

6 ayı ödemesiz dönemli, 36 Aya kadar vadeli,

Aylık Eşit Taksitli,

Kredi kullanabilecektir.

10 bin TL'ye kadar kredi imkanı veriliyor.

ZİRAAT BANKASI KREDİ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

HALKBANK TEMEL İHTİYAÇ DESTEĞİ BAŞVURUSU

6 ay ödemesiz Temel İhtiyaç Desteği başvurusu Halkbank internet şubesi ve web sayfasından yapılmaktadır.

ÖRNEK ÖDEME TABLOSU

Kredi Tutarı: 10.000

Toplam Vade:36 AY

Ödemesiz Dönem: 6 ay

Taksit Tutarı(Sonraki 30 ay boyunca) :376 TL

Haberin Devamı

Kredi Tutarı: 7.500

Toplam Vade:36 AY

Ödemesiz Dönem: 6 ay

Taksit Tutarı(Sonraki 30 ay boyunca) :282 TL

Kredi Tutarı: 5.000

Toplam Vade:36 AY

Ödemesiz Dönem: 6 ay

Taksit Tutarı(Sonraki 30 ay boyunca) :188 TL