Gazete Vatan Logo

Zeynep’in ailesinin sesi devlete ulaştı

VATAN’ın dün manşetinde yer alan Hakkarili terör mağduru 9 yaşındaki Zeynep Kurt ile 13 yaşındaki ablası Sudenaz Kurt’un ailesinin sesi devlete ulaştı.

Zeynep’in ailesinin sesi devlete ulaştı

VATAN’ın dün manşetinde yer alan Hakkarili terör mağduru 9 yaşındaki Zeynep Kurt ile 13 yaşındaki ablası Sudenaz Kurt’un ailesinin sesi devlete ulaştı. 2010 yılında Hakkari Geçitli köyünde PKK tarafından yola döşenen mayının patlatılması sonucunda yaralanan, annelerini kaybeden ve olay sırasında 2 ile 6 yaşlarında olan kardeşler Zeynep ve Sudenaz’a verilen aylık 100 liranın kesilmesinin ortaya çıkmasının ardından Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü dün aileye ulaştı.

‘İncelemeye gelecekler’

Saldırıda ikisi çocuğu olmak üzere toplam 9 yakınını kaybeden Zeynep ve Sudenaz’ın dedesi Cahit Erol, yetkililerin 3 gün içerisinde evlerine gelerek inceleme yapacağını kendilerine söylediklerini iletti. Dede Cahit Erol, “Müdürlük yetkilileri benden TC kimlik numaramı istedi. Bu zamana kadar herhangi bir kadro ya da tazminat alıp almayacağımızı kontrol edeceklermiş. Verdikleri 100 liranın dışında hiçbir yakınımız için devletten bir ödeme almadık” dedi.