Gazete Vatan Logo

Yüzbinlerce kişi uğurladı

Berkin Elvan kilometrelerce uzunluktaki kortejle uğurlandı.Okmeydanı'ndan yola çıkan kortej 3.5 saat sonra Feriköy Mezarlığı'na ulaştı.

Yüzbinlerce kişi uğurladı

Dün yaşamını yitiren Berkin Elvan için Okmeydanı Cemevi'nde tören sona erdi. Sabahın erken saatlerinde başlayan törende mahşeri bir kalabalık vardı. Şu saatlerde ise Berkin Elvan'ın cenazesi kilometrelerce uzunluktaki kortejle Şişli'ye doğru götürüldü. Şu saatlerde Feriköy mezarlığında insanlar ellerinde ekmeklerle Berkin Elvan'ın cenazesini bekliyor. Kalabalık da Şişli'den Feriköy'e yöneldi.




Elinde Berkin'in mezar taşıyla...



Okmeydanı'ndaki cemevinde düzenlenen törenin ardından cenaze helallik için eve getirildi. Bu sırada bir gencin Berkin Elvan için hazırlanan mezar taşını taşıdığı görüldü.



İLK TÖREN OKMEYDANI'NDA

Okmeydanı Cemevi önünde toplanan vatandaşlar, 'Umudun çocuğu Berkin Elvan', 'Katil devlet hesap verecek', '15'inde bir fidan Berkin Elvan' şeklinde sloganlar attı.

GEZİ PARKI KAPATILDI

TAKSİM’de erken saatlerden itibaren önlem almaya başlayan polis saat 12.00’da Gezi Parkı’nı vatandaşlara kapattı. Taksim Meydanı’na da otobüslerle çok sayıda polis getirildi.

Polisin, meydandaki geniş güvenlik önlemleri sürüyor

CEMEVİNDE BERKİN ELVAN KÖŞESİ

Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan da taziyeleri kabul ederken, cemevi içinde karanfiller içinde Berkin Elvan köşesi dikkat çekti. Berkin Elvan'ın cenazesi için saat 12.00'de Okmeydanı Cemevi'nde tören yapılacak.



İLK ÇELENK KILIÇDAROĞLU'NDAN

Cemevine ilk çelenk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi, alkışlandı.





ANNELER ACILARINI BİRBİRİNDE DİNDİRİYOR

Ankara'da Gezi eylemleri sırasında polisin silahından çıkan kurşunla ölen Ethem Sarısülük'ün ailesi geldiğinde alkış ve sloganlarla karşılandı. Ethem'in annesi Sayfi Sarısülük Berkin'in annesi Gülsüm Elvan'a sarılıp ağladı.



CHP'Lİ UMUT ORAN VE SÜHEYL BATUM DA GELDİ

Sarıgül'ün ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve CHP Eskişehir Milletvekili süheyl Batum, Cemevi'ne geldi.



İTÜ'DE BERKİN ELVAN İÇİN 1 DAKİKALIK 'SES ÇIKARMA' EYLEMİ

İstanbul Teknik Üniversitesi( İTÜ) öğrencileri, Berkin Elvan için üniversitenin yemekhanesinde 'ses çıkarma' eylemi gerçekleştirdi. İTÜ yemekhanesinde bir araya gelen üniversite öğrencileri öğle yemeğinden önce Berkin Elvan için eylem yaptı. Ders yoğunluğundan bazı öğrencileri arkadaşlarının Berkin Elvan'ın bugünkü cenazesine katılamayacakları söyleyen grup sözcüsü bunun için yemekhanede 1 dakikalık 'ses çıkarma' eylemi yapmak istediklerini söyledi. Bunun üzerine yemekhanede bulunan öğrenciler ellerindeki bardak, çatal ve kaşıkları yemekhanedeki masalara 1 dakika vurarak eylemlerini gerçekleştirdi.





Haberin Devamı