Gazete Vatan Logo

Yurt içinde 790 terörist kaldı!

Yüksekova’da üs bölgesini ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Yurt içinde 790 civarında terörist var. Bu, son yılların en düşük rakamıdır. Kimin nerede, hangi grubun içinde olduğunu biliyoruz” dedi

Yurt içinde 790 terörist kaldı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 31 Temmuz’da, PKK’lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu astsubay eşi Nurcan Karakaya ile 10 aylık bebeği Bedirhan Mustafa’nın şehit olduğu Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Kalene üs bölgesinde açıklamalarda bulundu. Terör örgütü PKK’nın tükeniş içinde olduğunu kaydeden Bakan Soylu, dün sabah Kars’ta 2, Tunceli’de ise 5 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi ve şu bilgileri verdi:

8 ayda 61 katılım

26 Haziran’dan beri 214 terörist etkisiz hale getirildi. Bir önemli rakam daha 11 Mart’tan bu yana kararlılık harekatında Kuzey Irak’ta toplam 278 terörist etkisiz hale getirildi. Yani tutulan haplar, ortaya konulan strateji ve alınan sonuçlar burada devletimizin, milletimizin, geldiğimiz noktanın nasıl olduğunu açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Yılbaşından bugüne kadar terör örgütüne sadece 61 kişi katıldı. Oysa bizim aileleri ile beraber ikna ederek, teslim olmalarını sağladığımız 91 kişi bulunuyor. Yani bu, şu. Terör örgütünün ülkemizin içerisinde yaşayan vatandaşlarımıza karşı etki kabiliyeti neredeyse sıfırlanmış durumdadır. Bu çok önemli bir şeydir.

Haberin Devamı

Final çok yakın...

Onun için burada özellikle bu yaz sezonunu ve sonbahar sezonunu çok iyi geçireceğiz ardından da kışın hep birlikte inşallah finali gerçekleştireceğiz. Şunu da söylemek gerekir. Şu anda 790 civarında, yurt içinde terörist var. Bu, son yılların ulaşılabilen en az rakamı. Kimin, nerede olduğunu, nasıl olduğunu, hangi grup içerisinde olduğunu biliyoruz. Bir taraftan İHA’lar ile bir taraftan SİHA’lar ile hava kuvvetlerimiz ile tüm güvenlik personelimizle istihbaratımızla teknik istihbaratımızla topyekün bunları sınırlarda aldığımız tedbirler ve önlemler ve sınır ötesinde aldığımız, TSK’nın aldığı tedbirler ve önlemler ile büyük bir mücadeleyi sürdürüyoruz.

5 BİN TERÖRİST VARDI

İstihbarat birimlerinin raporlarına göre yaklaşık 6-7 yıl önce yurt içindeki terörist sayısı 5 bin civarında tahmin ediliyordu. Çözüm sürecinin yürüdüğü 2012’de bu sayı 2 bin 500’e kadar düştü. 2013’teki etkili operasyonlar sonucunda 1.400’e kadar indi. Hendek operasyonları sırasında Türkiye’ye geçen terörist sayısı artarken, Temmuz 2015 ile Mayıs 2016 tarihleri arasındaki operasyonlarda yurt içinde 2.583 PKK’lı öldürüldü. Genelkurmay Başkanlığı 2017’de yurt içinde 538 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Geçtiğimiz yıl Türkiye içindeki PKK’lı sayısının 1000-1200 civarında olduğu tahmin ediliyordu.

Haberin Devamı

Bugün birlik beraberlik günüdür!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yüksekova’da yapımı tamamlanan ve 30 milyon liraya mal olan 528 kişi kapasiteli Özel Harekât Yaşam Merkezi’nin açılışına katıldı. Astsubay eşi Nurcan Karakaya ile 10 aylık bebeği Bedirhan Mustafa’nın kanlarının yerde kalmadığını vurgulayan soylu, şunları söyledi: Bugün birlik ve beraberlik günüdür. Ülkemizin birliği ve beraberliğinde nasıl tek yumruk olduysak, bu ekonomik terörizme karşı da aynı anlayışı hep birlikte göstermeliyiz. ABD’nin attığı her adım milletimizi kuvvetlendirir. Çünkü, eğer bugün etrafımızdaki coğrafyada ateş, huzursuzluk varsa, bu bölgeyi ve etrafımızdaki coğrafyayı geri kalmışlığa mahkum etmek istiyorlarsa, bunun müsebbibi bellidir. Buna karşı özellikle terörle ve ülkemizin kalkınmasıyla ilgili verdiğimiz mücadelede Allah bizi adım adım muvaffak kılmaktadır. Birbirimizi anlayarak, hissederek, duyarak, demokrasiyle ve milletle beraber bunu sağlayacağız.

Haberin Devamı