Gazete Vatan Logo

YSK seçmen sorgulama! Nerede oy kullanacağım?

16 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek olan referandum öncesi seçmen nerede oy kullanacağını merak ediyor. Vatandaşlar arasından bu günlerde en fazla merak edilen konu olan nerede oy kullanacağım sorusunun yanıtı YSK seçmen sorgulama uygulamasında. İşte YSK seçmen sorgulama ve nerede oy kullanacağım sorusunun yanıtı...

YSK seçmen sorgulama! Nerede oy kullanacağım?

YSK seçmen sorgulama işlemleri 16 Nisan'da yapılacak olan referandum öncesi yoğunlaştı. Nerede oy kullanacağını merak eden vatandaşlar YSK seçmen sorgulama uygulamasını ziyaret ediyorlar. İşte nerede oy kullanacağını gösteren YSK seçmen sorgulama uygulaması...

YSK SEÇMEN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

YSK'DAN MESAJLI UYARI

Seçmen listelerinin askıya çıkmasının ardından Yüksek Seçim Kurulu seçmenlerin cep telefonlarına mesaj atarak listelerin kontrol edilmesi konusunda uyarıda bulundu. Gönderilen mesajda "18-26 Şubat tarihleri arasında seçmen kaydınızı muhtarlıklardan, www.ysk.gov.tr adresinden veya e-devlet kapsından konrol edebilrisiniz" ifadelerine yer verildi.

Seçmen sorgulama için ;

• Seçmen sorgulama için ilk olarak yapmanız gereken https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtici.jsp adresine giriş yapmak olacaktır.

• Daha sonra ise karşınıza çıkacak olan sayfada ilk olarak yapmanız gereken nüfusun kayıtlı olduğu ili belirlemeniz olacaktır. Bu bölümde yer alan işlemi de yerine getirdikten sonra bir sonra ki adımda yapmanız gereken işlemler ise aşağıda yer almaktadır.

Haberin Devamı

• Bir sonraki işlemde yani daha sonra ki adımda sizden girmenizi istenilen bilgi ise TC kimlik numaranızdır. TC kimlik numaranızı da ilgili alana eksiksiz ve doğru bir şekilde girdikten sonra bir sonraki adımda yapmanız gereken işlem ise aşağıda yazmış olduğumuz adımlardır.

• Daha sonra ise nüfus cüzdanınızda yer alan sıra numaranızı sıra no yazan alana girmeniz gerekmektedir.

• Tüm bu işlemleri yerine getirdikten sonra son olarak resim doğrulama yazan bölümün yanında yer alan harf ve rakamları yine aynı kısmın altında yer alan kutucuğa eksiksiz girdikten sonra sorgulamanızı yapabilirsiniz.