Gazete Vatan Logo

YPG’ye 200 zırhlı araç daha gitti!

Türkiye’nin karşı çıkmasına ve Trump’ın verdiği söze rağmen, ABD’nin PKK/YPG’ye silah ve teçhizat yardımı sürüyor. ABD önceki gün Tel Bider’deki terör örgütü üyelerine 200 zırhlı araç daha sevk etti

YPG’ye 200 zırhlı araç daha gitti!

Amerika Birleşik Devletleri’nin, Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütü PKK/YPG’ye yaptığı yardımlar devam ediyor. Türkiye’nin karşı çıkmasına, ABD Başkanı Donald Trump’ın bile ‘Artık yardım etmeyeceğiz’ açıklamasına rağmen ABD önceki gün YPG’ye 200’ün üzerinde kamyon ile yeni konvoy gönderdi. Konvoyda iş makineleri, zırhlı araçlar ve askeri ekipmanlar dikkat çekti.

Amerikan üssü var

ABD’nin yaptığı yardım konvoyunun fotoğrafları Suriye-Türkiye sınırına yakın olan Tel Beyder Bölgesi’nde çekildi. Bu bölgede ABD’nin üssü bulunuyor ve son dönemde Tel Beyder’deki üssünü genişletirken bu bölgeye çok yakın bir alana ise askeri uçakların inebileceği bir pist de inşaa edildi.

5 bin TIR 2 bin uçak dolusu silah
ABD terör örgütü PKK/YPG’ye şimdiye kadar yaklaşık 5 bin tır silah verdi. Afrin’e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’nın başlarında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “5 bin tır ve 2 bin uçak dolusu silahla donatılan terör örgütünün son mensubu da etkisiz hale getirilene kadar bu operasyon devam edecektir” diyerek verilen silahların boyutunu açıklamıştı. ABD’nin teröristlere verdiği silahlar Ürdün ya da Kuzey Irak’taki Erbil’e indirildikten sonra Semelka sınır kapısı üzerinden Suriye’ye YPG’nin kontrolü altındaki bölgeye geçiriliyor. Pentagon terör örgütü PKK/YPG’ye 2018 bütçesinde 500 milyon dolar, 2019 bütçesinde ise 550 milyon dolarlık kaynak ayırdı.

Haberin Devamı