Gazete Vatan Logo

Yorganınız kar oldu yüreğimiz kor oldu!

Tunceli’nin 2300 rakımlı Nazimiye ilçesinde kar yağışı, soğuk hava ve tipi nedeniyle 12 asker donma tehlikesi yaşadı. Askerlerden ikisi hipotermi geçirerek şehit oldu. Ülkeyi yasa boğan ve tepkilere neden olan olayla ilgili soruşturma başlatıldı

Yorganınız kar oldu yüreğimiz kor oldu!

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı JÖH timlerinin bir süredir Nazimiye ilçesi kırsal alanında başlattığı operasyon kapsamında, Sarıyayla köyü kırsalına harekat düzenledi. Son iki gündür yüksek kesimlerde aşırı kar yağışıyla birlikte hava sıcaklığı eksi 5 derecelere kadar indiği bölgede, önceki gece saatlerinde askerlerin aşırı donma tehlikesi yaşadı. Bunun üzerine bölgeye kurtarma ekipleri sevk edildi, donma tehlikesi geçiren 12 asker Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedaviye alındı. Hipotermi (37 °C olan normal vücut sıcaklığının, 35 °C’nin altına düşmesi) geçiren uzman çavuşlar Asım Türkel (23) ile Ferruh Dikmen (26), yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Tam teçhizatlıydılar

Olaya ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldığını açıklayan valilik, şu bilgileri verdi: 2300 rakımlı Nazimiye kırsalında karayolu ulaşımı olmayan, sadece helikopter faaliyeti ile veya yaya olarak gidilebilen bölgeye mevsim koşullarına uygun tam teçhizatlı 12 kişiden oluşan timimiz, 22 Ekim’de helikopterle indirilmiştir.

Haberin Devamı

Geri çekilme emri...

Pusu faaliyeti icra eden timimizin ani gelişen olumsuz hava koşullarından etkilenmesi sebebiyle 26 Ekim’de geri çekilmesi talimatı verilmiştir ancak helikopterin defaten bölgeye ulaşmaya teşebbüs etmesine ve muhtelif tehlikeler atlatmasına rağmen görüş mesafesinin kısıtlı olması, olumsuz hava koşulları ve sarp arazi yapısı nedeniyle havadan tahliye gerçekleşememiştir. Aynı zamanda karadan yaya olarak da timimize ulaşılmaya çalışılmıştır.

Soruşturma başlatıldı

Karadan bölgeye ulaşan birliklerce 2 kahraman evladımızın hipotermi tanısı ile güvenli bölgeye getirilmesi, hava koşullarının kısmen düzelmesi ile yoğun çaba sonucunda helikopterin bölgeye ulaşımı sağlanmış ve timimizin Tunceli Devlet Hastanesine sevki gerçekleşmiştir. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef 2 kahraman evladımız şehit olmuş, 10 kahraman evladımız muayenelerini müteakip taburcu edilmişlerdir. Olayla ilgili olarak Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığınca adli, Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığınca da idari soruşturma başlatılmıştır.

Haberin Devamı

Yağız Efe yetim kaldı

Jandarma Uzman Çavuş Ferruh Dikmen, memleketi Mersin’in Silifke ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine, şehidin annesi Durdane, babası Nihat, eşi Büşra ve 6 aylık oğlu Yağız Efe’nin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Haluk Dursun, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Oğlum cennete gidiyor

Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel’in cenazesi Mersin’de toprağa verildi. Cenazede güçlükle ayakta durabilen anne Sebahat Türkel, “Oğlum cennete gidiyor” diye ağladı.