Gazete Vatan Logo

Yöneticilik yaptığı şirkete patron oldu!

Fransız Up Group’un 2010’da TMSF’den satın aldığı Multinet Up’ın Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Başev, şirketin yüzde 50 hissesini aldı. Başev, şirketi Ortadoğu, Asya ve Afrika’ya açacaklarını söyledi.

Ödeme sistemleri alanında dünyanın sayılı şirketlerinden olan Up Group tarafından 2010 yılında satın alınan Multinet Up, Türk ortak aldı. Up Group Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Catherine Coupet, halen Multinet Up’ın Yönetim Kurulu Başkanı olan Şevket Başev ile yüzde 50 hisse oranında eşit ortaklık ve yönetim konusunda mutabakata vardıklarını açıkladı.

Coupet, Türkiye’yi Ortadoğu, Asya ve Afrika pazarlarına açılmak açısından bir üs noktası olarak gördüklerini de vurguladı. Şevket Başev ile 2010’dan bu yana pek çok alanda işbirliklerini sürdürdüklerini dile getiren Coupet, şöyle devam etti:

Cirosunu katladı

“Şevket Başev, grubumuz adına Meksika’da Si Vale’nin, Brezilya’da Planvale’nin, Türkiye’de Multinet Up’ın satın alma sürecini de yöneten 3 Seas Capital Partners/IMAP şirketinin CEO’sudur. 2012 yılında kendisinden yüksek yönetim ve piyasa bilgisini Multinet Up için de kullanmasını, deneyimlerini bizlere aktarmasını istemiştik. Kendisi de teklifimizi kabul etmiş ve yönetim kurulu başkanımız olmuştu. 2012-2015 yılları arasında Multinet Up, hem finansal teknolojilerde dünya çapında pek çok yeniliğe imza atmış, hem de cirosunu ikiye katlayarak 1.4 milyar TL’ye çıkarmıştır. Şirketimizin halihazırda 870 bindenn fazla kart kullanıcısı, 21 bine yaklaşan kurumsal müşterisi ve 35 bine yakın üye işyeri bulunuyor.”

Haberin Devamı

En az 2 ülkeye girecek

Multinet Up Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Başev ise Up Group ile birlikte uzun soluklu bir yolculuğa çıkıyor olmaktan dolayı heyecanlı olduğunu belirterek şunları söyledi: “3 Seas Capital Partners şirketinin kurucu ortağı ve CEO’su olarak benim asıl işim şirket alım-satım ve ortaklıkları. Alanımda bugüne kadar 100’ü aşkın işlem ile Türkiye’de en fazla satın alma ve birleşmede rol alan kişiyim. Ama bütün bu satın alma ve birleşmeler içerisinde hiçbirisi, benim şahsi hikâyemde Chèque Déjeuner’nin, bugünkü adı ile Up Group’un Multinet’i satın alması kadar belirleyici olmadı. Kısa ve orta vadede Multinet Up’ı Türkiye’de özellikle kamu sektörü ve Anadolu sanayi kentlerinde yenilikçi ürün ve hizmetlerle büyütürken, Multinet Up’ı Orta Doğu, Asya ve Afrika pazarları için güçlü bir kalkış noktası, bir üs yapmak istiyoruz. Multinet Up olarak 2015 yılında en az 2 yeni ülke pazarına giriş yapmayı hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

Asıl işi şirket alıp satmak

1964 yılında Fransa’da kurulan Up Group (eski adı Chèque Déjeuner) 16 ülkede 6 milyar euro cirosu,

2 bin 300 çalışanı bulunan, 198 bin kurum, kuruluş ve topluluğa, 1.2 milyon üye işyeri üzerinden hizmet sunuyor. Geliştirdiği marka, ürün ve hizmetlerle her gün 26 milyon kişinin hayatına dokunuyor. Şevket Başev; 1998 yılında Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi Ekonomi Finans Bölümü’nde lisans, Fransa’da Sorbonne Üniversitesi Uluslararası Ekonomi Hukuku Bölümü’nde lisansüstü ve ardından Galatasaray Üniversitesi Avrupa Birliği Bölümü’nde yüksek lisans programlarını tamamladı. 2003 yılında şirket alım, satım ve ortaklıkları alanında faaliyet göstermek üzere 3 Seas Capital Partners’ı kurdu. Başev, halen bu şirketin de CEO’luğunu yapıyor.

Haberin Devamı