Gazete Vatan Logo

Yok böyle soygun

Altı kişilik hırsızlık şebekesi bir vakfın açılış öncesi boş bıraktığı 10 katlı binaya işçi kılığında ‘tadilat var’ diyerek yerleşti. Şebeke elemanları içerdeki mobilya, yatak, halı gibi eşyaları 15 gün boyunca taksit taksit çaldı!

Yok böyle soygun

Ankara’da yaşanan akıl almaz soygun şöyle gerçekleşti: Demetgül Mahallesi’nde FETÖ bünyesindeki bir kurum tarafından işletilen yurt, 2016 yılında bir vakıf tarafından devralındı ve A’dan Z’ye tadilattan geçerek yeni mobilyalarla döşendi. 10 katlı bina öğrenci yurdu olarak kullanılmak üzere açılış törenine kadar boş olarak bekletildi. Vakıf yetkilileri açılış yaklaşırken binayı kontrol etmeye gittiklerinde, içerideki mobilya, yatak ve halı gibi eşyaların yok olduğunu görünce, durumu polise bildirdi. Özel ekip kuran polis çevredeki esnaflara ait kameralar ile MOBESE görüntülerini topladı. Binadaki yemek artıklarını da inceleyen ekipler, hırsızlara yemek getiren kuryeleri bularak teşhis yaptırdı. Soruşturma sonucunda Oğuzhan A. ve Hayri Furkan Y.’nin elebaşılığını yaptıkları 6 kişilik hırsızlık şebekesi çökertildi. Şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda çalıntı eşyaları satın alan spotçuların da aralarında olduğu 11 şüpheli yakalandı.

Adım adım çaldılar

Yapılan araştırmaya göre, hırsızlar binada kimsenin olmadığını görünce bir plan yaptı. İlk işçi kıyafetleriyle binaya gelip çevredekileri ‘burada tadilat yapacağız’ dedi. Altı şüpheli 15 gün boyunca binadaki mobilya, halı, yatak ve baza ile kalorifer petekleri de dahil tüm demirbaşları söktü. Binanın bulunduğu sokağın dar olması nedeniyle nakliye kamyonuna yer bulamayan şüpheliler, sabah erken saatlerde boşalan bina önüne iki otomobil koyarak kamyon için de yer ayırdı. Her akşam yurt binasına gelen şüpheliler, söktükleri eşyaları tek tek kamyona yükledi. Durumdan şüphelenen bazı vatandaşlara “binada tadilat yapıldığını” söyleyen hırsızlar, eşyaların taşınması için zaman zaman mahalle sakinlerinden de yardım istedi. Mahalledeki bazı vatandaşların çay ikram ettiği hırsızlar 15 gün sonunda binadaki her şeyi çalarak kaçtı. Öte yandan şüphelilerin binanın hemen hemen her noktasını tuvalet olarak kullandığı da görüldü.

Haberin Devamı