Gazete Vatan Logo

YKS şampiyonu: Düzenli ve disiplinli çalıştım

Özel Bahçelievler İhlas Fen Lisesi öğrencisi Mustafa Emir Gazioğlu açıklanan üniversite sınavı sonuçlarına göre YKS Sayısal ve TYT puan türlerinde Türkiye birincisi oldu

YKS şampiyonu: Düzenli ve disiplinli çalıştım

ÖSYM tarafından bu yıl iki aşama üzerinden yapılan üniversite sınavlarında Özel Bahçelievler İhlas Fen Lisesi öğrencisi Mustafa Emir Gazioğlu TYT ve sayısal puan türlerinde Türkiye birinciliğine ulaştı. Gazioğlu, sınavlara çok iyi hazırlandığını ve bu sonucu beklediğini söyledi. Öğretmenlerinin sınav maratonu boyunca kendisine en iyi şekilde destek olduğunu ifade eden Gazioğlu, “Okulumdaki öğretmenlerimle her gün üstüne katarak çalışmalarımızı yaptık. Onların üzerlerimizdeki emekleri gerçekten çok büyük. Sınav sonuçları açıklandığında mutluluğumu ilk önce ailem ve öğretmenlerimle paylaştım” dedi. “Hedefime ulaşmak için çok çalıştım. Ancak çok çalışmanın yanı sıra düzenli ve disiplinli çalışmak gerekiyor” ifadelerini kullanan Gazioğlu, kendisi için en iyi olacağına inandığı üniversiteyi seçeceğini söyledi.

‘Günde 2-3 saat çalıştım’

Pursaklar Fen Lisesi öğrencisi Kemal Şekerci (18) YKS’de eşit ağırlık puan türünde Türkiye birinciliği elde etti. Kendisini çok bunaltmadan sınava hazırlandığını anlatan Şekerci, günde 2-3 saat düzenli şekilde ders çalıştığını söyledi: Düzenli bir hayat olunca başarı da arkasından geliyor. Okulda hocalarımı dinledim. Okulumuzda pansiyonda kaldım ve etütlere katıldım. Haftada iki, üç kez kendime vakit ayırdım, arkadaşlarım ile görüştüm. Destekleme ve yetiştirme kursları çok faydalı oldu. Dershane, geliş gidiş açısından benim için uygun değildi, okulun pansiyonunda kalıyordum. Pansiyonda kalmak, etütler ve öğretmenlerimin okul çıkışında verdiği kurslara katılmam açısından çok faydalı oldu. Özel derse ihtiyaç duymadım.

Haberin Devamı

‘Evde çalışmama gerek kalmadı’
Sayısal puan türünde ikinci olan Ahmed Said Dönmez, düzenli çalışarak sınavda başarıya ulaştığını belirtti. Ankara Muradiye İncek Sevgi Koleji öğrencisi 19 yaşındaki Dönmez, “Bilgileri derste öğrenmeye çalıştım” dedi. Düzenli çalıştığı için sosyal yaşantısına da vakit ayırabildiğini söyleyen Dönmez, “Çalışmalarımın çoğunu okulda yaptım. Derslerimi çok iyi dinledim. Bu sayede evde fazla çalışmama gerek kalmadı. Evde sadece pekiştirme yaptım” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı