Gazete Vatan Logo

Yine okul kapısı dehşeti

İlköğretim Okulu’nun 8 aydır tamir edilmeyen demir bahçe kapısı, küçük Yavuz’un üzerine düştü

Yine okul kapısı dehşeti; Yavuz yaşam savaşı veriyor

İzmir’de Asarlık 75’inci Yıl İlköğretim Okulu’nun 8 aydan bu yana tamir edilmeyen demir bahçe kapısı, 4 yaşındaki Mehmet Ali Yavuz’un üzerine düştü. Minik Yavuz ağır yaralanırken baba Şevket Yavuz, “Oğlum 10 liralık bir demir parçası yüzünden ölümle pençeleşiyor” diyerek isyan etti

İZMİR’in Menemen İlçesine bağlı Asarlık 75’inci Yıl İlköğretim Okulu bahçesi önünde oynayan 4 yaşındaki Mehmet Ali Yavuz’un üzerine, raydan çıkan demir okul kapısı düştü. Oğlunun yaralandığını duyup okulun önüne koşan 7 çocuk babası Şevket Yavuz, kapı altında kalıp yaralanan küçük Mehmet Ali’yi, Menemen Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Mehmet Ali, burada yapılan ilk müdahale ardından ambulansla Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi’ne sevkedildi.

Babanın isyanı
Hastane önünde ağır yaralanan oğlundan gelecek olan umutlu haberi bekleyen baba Yavuz, “Oğlum 10 liralık bir demir parçasının aylarca onarılmaması nedeniyle şimdi ölümle pençeleşiyor. Beni bırakıp gidiyor. Dava açsam ne olacak? Suçlular cezasız kalacak” dedi. Bu arada hastaneden Mehmet Ali Yavuz hakkında ayrıntılı bilgi alamadıklarının söyleyen aile üyeleri, grev yapan sağlık personeli ile kısa süreli gerginlik yaşadı.

Durumu ağır
Ailenin tepkileri ardından açıklama yapan Başhekim Yardımcısı Prof.Dr. Metin Manisalı, şöyle konuştu: “Yoğun bakım ünitesinde görevli doktorlarla yaptığım görüşmede, bana beyninde ciddi hasar olduğunu söylediler. Ciddi bir ödem var, beyin dokusunda şişme var. ’Allah’tan umut kesilmez’ demek istiyorum ama çocuğumuzun durumu çok da içaçıcı değil. İyileşmesi durumunda bile ciddi hasar kalacaktır. Elimizden gelen tüm müdahaleyi yapıyoruz. Şu an beyin ölümü gerçekleşmedi ama bu yöne bir gidiş olduğunu gözlemliyoruz” dedi.

Soruşturma başlatıldı

Öte yandan Mehmet Ali Yavuz’un, demir kapının altında kalarak yaralanması ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı. Müfettiş görevlendirdiğini söyleyen İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye, “Olayla ilgili aldığımız ilk bilgi, sürgülü kapıyı tutan demirler, pazar günü hırsızlarca çalınmış, polisin de bilgisi var. Çocuk da oynarken üzücü olay meydana gelmiş. Müfettişlerimizin araştırmalarının ardından durum tam olarak ortaya çıkacak” dedi.


ÇOCUKLARI BEKLEYEN TEHLİKE

- Bursa’da 9 Mart 2011’de bir mağazanın teşhir reyonundaki çelik kapı 5 yaşındaki Eslem’in sonu oldu. Eslem Taban, üzerine devrilen dev kapının altında kalarak can verdi.
-İzmir’in Bornova ilçesinde 3 Haziran 2010’da Seyit Şamlı Endüstri Meslek Lisesi’nde meydana gelen olayda ise 17 yaşındaki 11 A sınıfı öğrencisi Anıl Erdem, derse yetişmek isterken başı okulun girişindeki otomatik kapıya sıkışınca feci şekilde yaşamını yitirdi.

-Kahramanmaraş’ta 11 Eylül 2008’de 6 yaşındaki Rümeysa Genç, arkadaşlarıyla oynarken 400 kilo ağırlığındaki sürgülü demir kapının rayından çıkarak üzerine devrilmesi sonucu hayatını kaybetti.

-Kayseri’de de 1 Nisan 2008’de 4 yaşındaki Hacer Bostan, evlerinin bahçesinin önünde oynarken, menteşeleri çürüdüğü için devrilen demir bahçe kapısının altında kaldı. Minik kız kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.

-Maltepe’de anaokulundaki tuvalete giren minik efe Boz da üzerinde lavabonunun düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

Yavuz’un babası okul yöneticileriyle tartıştı ama tabii ki bir sonuç alamadı. Kapının maddi imkansızlık nedeniyle onarılamdığı belirtiliyor.

Haberin Devamı