Gazete Vatan Logo

Yine kimyasal hadım önerisi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ilk olarak 2009’da gündeme gelen ve çok tartışılan ‘kimyasal hadım’ önerisini yeniden gündeme getirdi. Kadın ve Aile Bakanlığı döneminde bu konuda çalışma yaptıklarını hatırlatan Şahin şunları söyledi:

“Bugün, birçok dünya ülkelerinde ‘kimyasal kastrasyon’ dediğimiz bir yöntemle bu tür sapık insanlar tedavi ediliyor. Biz de bunu yapalım. Bakanlığım döneminde bir çalışma yaptık, olgunlaşmış bir yapı var. Bundan önce çıkan cinsel suçlarla mücadele yasası çok kuvvetli bir yasa. Bu bir hastalık. Nasıl insanların vücudunda bir hastalık varsa tedavi olmak gerekiyorsa bunu da bizim tedavi etmemiz ve çözmemiz lazım. Cezaları arttırmayla beraber bu tür tedbirler uygulamamız ve toplum vicdanını rahatlatmamız lazım. İdamın da uluslararası hukukta tartışılması ve bu tür sapık, cani katillerde tartışılarak gereğinin yapılmasını düşünüyorum.”

Kişinin tahrik olmasını engelliyor
KİMYASAL ‘kimyasal kastrasyon’ yani hap içirerek kimyasal yolla hadım etme önerisi 2009’da hazırlanan tasarıyla gündeme gelmiş ve tartışılmıştı. Tasarıyı hazırlayanlardan AK Partili Alev Dedegil şöyle anlatmıştı: Bu yöntem insanın aktivitesini bitirmiyor. Kendi başına cinsel ilişkiyi başlatmasını engelliyor. Bir çocuk, kadın gördüğünüzde tahrik olmuyorsunuz, bunu engelliyor. Bu pedefoli bir hastalıksa işte sana ilacı, tedavisi. Yasa yapıcı bunun kapsamını genişletip cinsel suçların tamamını alabilir.”

Haberin Devamı