Gazete Vatan Logo

YİMPAŞ yöneticilerine 2'şer yıl hapis

Almanya'da Interpol tarafından difüzyonla aranan Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar ve yöneticileri hakkında Yargıtay'dan dönen dava, Yozgat Asliye Ceza Mahkemesi'nde karara bağlandı

Buna göre Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar ve Yimpaş yöneticilerine 2'şer yıl hapis, 10'ar bin YTL de ağır para cezası verildi.

Sermaye Piyasası Kanunu'na (SPK) muhalefet ve izinsiz halka arz nedeniyle SPK tarafından Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar ve holding yöneticileri hakkında açılan ve Yozgat Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya bugün yapılan duruşma ile devam edildi. Önceki duruşmada, Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar ve Yönetim kurulu Üyesi Mithat Erbek'in avukatı Ruhi Bacanlı'nın Reddi Hakim talebiyle dosya Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bu talebi geri çevirmesiyle birlikte bugün yapılan duruşmada sanıklar hakkında temyiz yolu açık kalmak üzere karar verildi.

YURT DIŞINA ÇIKIŞLARINA DA YASAK

Mahkeme Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar ve Yimpaş yöneticileri Yaşar Keskin, Salih Metin Yücel, Bayar Demir, Atilla Çoban, Mithat Erbek, Mustafa Dağ, Mehmet Muti Yavuz, Mustafa Güleç ve Tevfik Arslan'ın, SPK'ya muhalefet suçundan 2499 sayılı SPK Kanunu'nun 4487/25 ve 47/A-4 maddesi gereğince 2'şer yıl hapis ve 10'ar bin YTL ağır para cezası ile cezalandırılmalarına, cezanının infaz süresi tamamlanana kadar yurt dışı çıkış yasaklarının devamına karar verdi.

Ayrıca sanıklar hakkında 4616 sayılı kanun gereğince erteleme kararı bulunduğundan ve benzer konularda devam eden mahkemeler olduğu göz önüne alınarak hafifletici nedenler dikkate alınmadı.


YİMPAŞ yöneticilerine ceza indirimi

3 yıl hapis cezaları, Yargıtay'ın bozması üzerine 2'şer yıla düşürüldü


ALMANYA'da Interpol tarafından difüzyonla aranan Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar ve yöneticileri hakkında, `Savunmalarının kısıtlanması' nedeniyle Yargıtay'dan dönen dava, Yozgat 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde karara bağlandı. Buna göre Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar ve Yimpaş yöneticilerine 2'şer yıl hapis, 10'ar bin YTL de ağır para cezası verildi. Önceki yargılamada sanıklar 2002 yılında aynı mahkemece 3'er yıl hapis, 15'er bin YTL para cezasına çarptırılmıştı.

Sermaye Piyasası Kanunu'na (SPK) muhalefet ve izinsiz halka arz nedeniyle SPK tarafından Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar ve holding yöneticileri hakkında açılan ve Yozgat 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya bugün yapılan duruşma ile devam edildi. Önceki duruşmada, Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar ve Yönetim kurulu Üyesi Mithat Erbek'in avukatı Ruhi Bacanlı'nın Reddi Hakim talebi nedeniyle dosya Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bu talebi geri çevirmesiyle birlikte bugün yapılan duruşmada sanıklar hakkında temyiz yolu açık kalmak üzere karar verildi.

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI SÜRECEK

Mahkeme Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar ve Yimpaş yöneticileri Yaşar Keskin, Salih Metin Yücel, Bayar Demir, Atilla Çoban, Mithat Erbek, Mustafa Dağ, Mehmet Muti Yavuz, Mustafa Güleç ve Tevfik Arslan'ın, SPK'ya muhalefet suçundan 2499 sayılı SPK Kanunu'nun 4487/25 ve 47/A-4 maddesi gereğince 2'şer yıl hapis ve 10'ar bin YTL ağır para cezası ile cezalandırılmalarına, cezanının infaz süresi tamamlanana kadar, adı geçen kişilerin yurt dışı çıkış yasaklarının devamına karar verdi.

Ayrıca sanıklar hakkında 4616 sayılı kanun gereğince erteleme kararı bulunduğundan ve benzer konularda devam eden mahkemeler olduğu göz önüne alınarak hafifletici nedenler dikkate alınmadı.

Haberin Devamı