Gazete Vatan Logo

Yılmaz'a hemşehrilerinden destek

Yüce Divan'a sevk edilen Anavatan Partisi (ANAP) eski Genel Başkanı ve eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'a hemşehrilerinden destek geldi

Yılmaz'ın baba ocağı olan ve 3 Kasım genel seçimlerde ANAP'a oy veren Çayeli İlçesi'nin Kaptanpaşa Beldesi'ne bağlı Çataldere Köyü'nde hüzün hakim. Mesut Yılmaz'ın kendisinin de Yüce Divan'da yargılanmak istediğini ve TBMM'nin de bu yönde karar verdiğini kaydeden Mehmet Aydın, Salih Aydın ve Mustafa Akyıldız isimli köy sakinleri, hemşehrileri Yılmaz'ın bir Rizeli gibi davrandığını söylediler. Mehmet Aydın, ne olursa olsun her zaman Yılmaz'ın yanında olacaklarını belirterek, "O kendini aklamak için Yüce Divan'da yargılanmayı istemiştir. Yaptığı Rizeli'ye yakışır bir harekettir. Biz onun suçsuz olduğunu çok iyi biliyoruz. Biz onun siyasete dönmesini bekliyoruz. Dönüşü çok daha muhteşem olacaktır. En geç bir dönem sonra siyasete geri dönecektir. Biz son genel seçimde hiç fire vermeden ona oy verdik. Yine ona vereceğiz" dedi.
Köy sakinlerinden Salih Aydın ise 1960'lı yıllarda Mesut Yılmaz'ın akrabası olan ve Yassıada Mahkemeleri'nde yargılanan ve sonra serbest bırakılan Bakan İzzet Akçal'ı ondan sonra yine bakan olan oğlu Erol Akçal'ı desteklediklerini, şimdi de köy halkı olarak Mesut Yılmaz'a her zaman destek olacaklarını söyledi. Aydın, ANAP iktidarından sonra geçen sürede köylerinin sorunları ile kimsenin ilgilenmediğini de belirtti.

Haberin Devamı