Gazete Vatan Logo

Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı: Melih Gökçek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Genç Girişim ve Yönetişim Birliği Derneği'nin 'Yılın Yönetişimcisi' dalında 'Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ödülü'nü aldı

Gökçek, yaptığı konuşmada, Ankara'nın marka olabilmesi için çeşitli hedefler koyduklarını belirterek, Ankara'nın sanayide Türkiye'nin iki
numaralı kenti olabilmesi için sanayi sitelerine karşılıksız destek verdiklerini kaydetti.

Sanayi, turizm, sağlık ve eğitim bölgelerine ücretsiz yatırım yaptıklarını ifade eden Gökçek, Hasanoğlan, Akyurt, Kazan-Saray ve Keresteciler sitesinde 2 yılda 20 bin yeni istihdam yaratıldığını bildirdi. Gökçek, aynı yerlerdeki yatırımların devamı sayesinde bu rakamın gelecek 2 yılda 40-50 binlere çıkacağını söyledi. Ankara'nın nüfusunun en az 5 milyon olduğunu vurgulayan Gökçek, böyle büyük bir kentte işsizliği gidermek için önemli gayret gösterilmesi ve girişimcilerin desteklenmesi gerektiğini anlattı.

Ankara'nın 'tıbbın merkezi' olması yönünde de özel sektöre destek olduklarını belirten Gökçek, meslek dallarına göre branşlaşmış hastaneler zincirinin bulunduğu bir bölgenin oluşturulmasını hedeflediğini söyledi. Gökçek, 'Bu olduğunda, sadece Türkiye'den değil, Ortadoğu'dan da bol miktarda hasta gelecektir. Ankara'yı kesinlikle 8 sene içerisinde tıbbın merkezi haline getirmeye niyetliyiz' dedi.

Gökçek, Ankara'daki termal su kaynaklarını da tıp kapsamında değerlendirdiklerini ifade ederek sağlık konusunda Kızılcahamam, Ayaş ve Haymana'ya yapılacak her türlü yatırıma altyapı getirme konusunda yatırımcının yanında olduklarını söyledi.

KONGRE MERKEZLERİ
Ankara'nın kongre merkezi olması yönünde de ciddi çalışmalar yürüttüklerini belirten Gökçek, Armada alışveriş merkezinin karşısına şu anda 3 yeni kongre salonu yaptıklarını, ATO'nun da aynı yere ayrı bir konrge salonu yaptığını, Esenboğa Yolu girişinde de 4 bin kişilik bir kongre salonunun 2008 sonuna kadar tamamlanacağını ifade etti. Gökçek, '2008'den sonra artık Ankara da kongrelere imza atan bir kent haline gelecek' dedi.

Gökçek, Ankara'daki üniversitelerin büyümesi ve yeni üniversitelerin kurulmasına da destek verdiklerini belirterek, 'Bu hafta Belediye Meclisimizden çıkacak kararla, Ankara Büyükşehir Belediyesi Bilkent Üniversitesi ile bir teknokent kuracak' diye konuştu.

TURİZMDE HEDEF YERLİ VE ARAPLAR
Ankara'nın turizme açılmasına ayrı bir önem verdiklerini vurgulayan Gökçek, geçen yıl başkente uçakla gelen 270 bin yabancının çoğunun diplomat olduğunu anlattı. Ankara'da batılı turisti cezbedebilecek bir organizasyon bulunmadığını ifade eden Gökçek, 'Ankara'da turizm yönünden birinci hedefimiz yerli turist, ikinci hedefimiz ise özellikle Arap dünyasından gelecek turistler' dedi.

Gökçek, Arap turistlerin deniz kenarına gitmekten çok alışveriş yapmayı ve eğlenmeyi sevdiğini belirterek, Ankara'nın kara ikliminin bu yönden elverişli olacağını söyledi.

DİSNEYLAND PROJESİ, BU AY BELEDİYE MECLİSİNE GELECEK
İç turizmi rekreasyon alanlarının cezbettiğine dikkati çeken Gökçek, başkentte 6 olan rekreasyon alanı sayısını 2008 sonuna kadar 9'a çıkaracaklarını bildirdi. Gökçek, Ankara'yı dev birkaç eğlence merkezine kavuşturmayı da hedeflediklerini kaydederek, 'Disneyland projesi bu ay Belediye Meclisinde görüşülecek. Projeyle ilgilenen bir kaç firma var. Ümit ederim bir tanesi bu işe bir an önce talip olur. Bu işi ağırlıklı olarak TOKİ yapacak. Ankara Disneyland'ı kazandığı zaman bir anda patlama olabilir. Ankara'da Disneyland olsa turizm uçuşa
geçer' dedi.

Disneyland yöneticilerinin yaptığı çalışmaya göre, projenin İstanbul'a uygulanması durumunda maksimum yıllık ziyaretçi sayısının 3 milyon olacağını, Ankara'da bu rakamın 7 milyona kadar çıkabildiğini belirten Gökçek, hızlı trenin de devreye girmesiyle pek çok yerin Ankara'ya uzaklığının 1-2 saate düşeceğini vurguladı.

Gökçek, Atatürk Orman Çiftliğindeki hayvanat bahçesinin 8 milyon 400 bin metrekarelik bir alan haline getirileceğini belirterek, bunların Ankara'ya gelen turist sayısını artıracağını söyledi.

İŞ MERKEZLERİNE EĞLENCE MERKEZLERİ
Ankara'da yapılan iş merkezlerinin birbirinin benzeri haline geldiğini ifade eden Gökçek, bunu aşmak için merkezin en üst katının eğlence merkezi yapılması kaydıyla bina yüksekliğine sınırsız izin vereceklerini, bu konuda yürütülen çalışmanın da bu ay içinde Belediye Meclisine geleceğini bildirdi.

Gökçek, Ulus'taki kaleyi, Roma Hamamı'nı ve çevredeki tarihi yerleri turizm amaçlı olarak yeniden düzenleyeceklerini, Hacıbayram'ın da yeniden organize edileceğini ifade etti.

Melih Gökçek, sosyal patlamaları engelleme açısından sosyal yardımları sürdüreceklerini, küçük esnafı korumak için başlattıkları 'Bedesten' iş merkezi projesinin tutması durumunda devamını getireceklerini söyledi.

Haberin Devamı