Gazete Vatan Logo

Yıldırım'a 'Yılın Bakanı' ödülü

Çanakkale Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇASİAD), Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a 'Yılın Bakanı' ödülünü verdi

ÇASİAD'ın 14'üncü kuruluş yıldönümü gala yemeği Kolin Hotel'de gerçekleşti. Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım, Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Milletvekilleri, bürokratlar ile sanayici ve işadamlarının katıldığı gecede ÇASİAD tarafından belirlenen 2006 yılının `enleri'ne ödülleri verildi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım `Yılın Bakanı', Çanakkale Valisi Orhan Kırlı `Yılın Bürokratı', AKP Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ile İbrahim Köşdere ve CHP Çanakkale Milletvekilleri İsmail Özay ve Ahmet Küçük `Yılın Milletvekili', DOĞTAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan `Yılın İşadamı', Kalemaden A.Ş. `Yılın İşletmesi', OPET A.Ş, `Kent Hizmet', Hürriyet Gazetesi Yazarı Ferai Tınç `Basın Hizmet', AKP'li Kepez Belediye Başkanı İsmail Yaşar Oğuz `Yılın Yerel Yöneticisi' ve İÇDAŞ Genel Müdürü Bülent Engin `Yılın Profesyonel Yöneticisi' ödülünü aldılar. Ayrıca geceye katılamayan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın `Fahri Hemşehrilik', sanatçı Cem Yılmaz'ın ise Hokkobaz filminin çekimlerinin bir bölümünü Çanakkale'de yaptığı gerekçesiyle `Kent Tanıtım' ödülüne layık görüldükleri açıklandı. Çanakkale'nin CHP'li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Aydın ile Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Tezcan'a ise `ÇASİAD Özel Ödülleri' verildi. Geceye katılamayan bir başka işadamı İbrahim Bodur'un ise `Duayen' ödülüne layık görüldüğü açıklandı.

BARIŞ VE DOSTLUK ÖDÜLLERİ
ÇASİAD Başkanı Hakan Vural, bu yıl ilk kez `Uluslar arası Barış ve Dostluk' adı altında ödül vermeyi kararlaştırdıklarını ve devletleri arasında geliştirdiği başarılı dostluk, işbirliği çalışmaları ve şehrimize göstermiş oldukları ilgi ve yakınlık nedeniyle Avustralya, Bulgaristan, Ukrayna ve Yunanistan'ı bu ödüllere layık gördüklerini açıkladı. Bu çerçevede Bulgaristan Büyükelçisi Branimir Bladenov, Ukrayna Başkonsolosu Volodimir Puzirko, Avustralya'nın Çanakkale Konsolosu Peter Rennert ve Alexios Marios Lyberopulos'a `Uluslar arası Barış ve Dostluk Ödülleri' verildi.

ULAŞIM VE HABERLEŞME ÖNEMLİ SEKTÖRLERDİR
`Yılın Bakanı Ödülünü' kent yöneticilerinin elinden alan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ayrıca Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Alanında gerçekleştirdiği `Tarihe Saygı Projesi' nedeniyle `Kent Hizmet Ödülü'ne layık görülen OPET'in ödülünü, OPET Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk'e verdi. Bakan Yıldırım ödül töreninde yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Ülkemizde ulaşım, haberleşme önemli sektörlerdir. Ülkemizin zenginleşmesi, insanlarımıza bulundukları yerde yaşamayı kolaylaştıran, geleceğini doyduğu yerde arayan lokomotif sektördür. Onun için hükümetimiz ulaştırma ve haberleşmeye çok önem veriyor. Bölünmüş yol projeleri, KÖYDES, denizciliğe, yaptığımız destek ve 50 yıldır ihmale uğramış demiryollarını bunun için önemseyip önemli kaynaklar ayırdık. Ülkemizin 70'e yakın havaalanını atıl durumdan aktif duruma getirdik. Bugün olumlu sonuçlarını görmek ve bu mutluluğu sizlerle yaşamaktan büyük bir haz duyuyorum. Böyle bir ödülün bize uygun görülmesi nedeniyle tüm Çanakkalelilere şükranlarımı sunuyorum. Hizmet sektörü ulaştırma ve haberleşme zor sektörler. Eğer kötü bir şey yaparsanız duymadığınız söz kalmaz. Eğer iyi 2 şey yaparsanız sessizliğin sesini duyarsınız. Bu nedenle zor bir sektördeyiz. Bu zor sektörde milletimizin yaşamını kolaylaştırmak için ne gerekiyorsa onu 100 bini aşkın yönetici ve çalışanıyla Ulaştırma Bakanlığı camiası olarak yapıyorum. Onun için bu ödülü 100 bini aşkın çalışanım adına da alıyorum" dedi.

YAPMADAN SÖZ VERMEYİZ
Bakan Yıldırım, CHP Çanakkale Milletvekili Ahmet Küçük'ün `Yılın Milletvekili Ödülü'nü alırken yaptığı konuşmada, "Demiryolu ulaşımının da sözünü istiyoruz" sözleri üzerine, "Çanakkale'ye yapılanlar bu gece söylendi. Yapılması istenenlere de değinildi. Onları da not ettim. Bizim bundan sonra yapacaklarımız için önemli birer ipucu olacaktır. Ama bizim bir özelliğimiz var. Biz yapmadan, yapılma noktasına gelmeden bir şeyin müjdesini veremiyoruz. Bu millet çok müjde duydu. Geçmiş dönemde müjde verenleri, ama arkasından yok olup gidenleri millet iyi biliyor. Yapılan her güzel işi, geçmişte de yapılmışsa bunu taktir ediyoruz. Bu ülkenin kalkınması ve gelişmesi için taş üstüne taş koyan herkesin başımızın üzerinde yeri var" diye konuştu.

UÇAK YOLCULARINI KARŞILADI
Atlas Jet'in başlattığı Çanakkale- İstanbul seferleri kapsamında İstanbul'dan Çanakkale'ye saat 22.00'de ilk seferini yapan ve 22.35'de Çanakkale Havaalanı'na inecek uçaktaki yolcuları karşılayacağı için konuşmasını kısa tutan Bakan Yıldırım, uçağın inmesine 5 dakika kala otelden ayrıldı. Bakan Yıldırım, havaalanına saat 22.35'de inen tarifeli ilk uçak seferiyle Çanakkale'ye gelen yolcuları kent yöneticileriyle birlikte çiçek vererek karşıladı. Bakan Yıldırım, uçak pilotu ve hosteslerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra ise havaalanında üzerinde Atlas Jet yazan büyük bir kırmızı pastayı keserek yanındakilere ikram edip uçak seferlerinin Çanakkale'ye hayırlı olmasını diledi. Çanakkale Havaalanına inen ilk tarifeli uçak seferi nedeniyle havaalanına uzak bir noktada ise havai fişek gösterisi yapıldı.

Haberin Devamı