Gazete Vatan Logo

Yeşilçam’ın ustasına veda

Ekrem Bora uğurlandı...

Tedavi gördüğü hastanede geçen pazar günü 78 yaşında hayatını kaybeden Yeşilçam’ın usta oyuncusu Ekrem Bora, dün son yolculuğuna uğurlandı. Bora için ilk tören Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Törende, Ekrem Bora’nın sanatçı dostları da birer konuşma yaparak duygularını dile getirdi. Hülya Koçyiğit, “Hastanede yüzümüzde maske vardı, sarılıp doya doya öpemedim, ama 50 yıldır senin o sıcak baba gibi, ağabey gibi kucaklayan, saran dostluğunu yaşadım. Türk sineması var oldukça seni eserlerinle hatırlayacaklar, biz de seni dostluğunda hatırlayacağız” dedi.



‘Kalbimizde yaşayacak’

Türkan Şoray ise elindeki çiçeği Ekrem Bora’nın tabutunun üzerine bıraktıktan sonra “Bu öyle bir acı ki, kelimelerle tarif edilebilecek bir acı değil. Sinemamız gerçekten büyük bir değerini kaybetti. Bizler de çok iyi bir dost ve yakın yol arkadaşımızı kaybettik. Ancak o, Türk sinemasında sonsuza kadar yaşayacak. Bizlerin de kalbinde sonsuza kadar yaşayacak” diye konuştu. Konuşmaların ardından Ekrem Bora’nın cenazesi, alkışlarla cenaze namazının kılınacağı Zincirlikuyu Camii’ne götürülmek üzere araca konuldu. Bora için Zincirlikuyu Camii’nde öğle namazının ardından düzenlenen cenaze töreninde tabutun üzerine, Fenerbahçe bayrağı ve “Güle Güle Ekrem Ağabey” yazılı bir not bırakıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da hazır bulunduğu törene Bora’nın eşi Gül, kızları Yasemin Bora, Lale Bora ve Sevil Kayıhan ile torunu Ekrem Kayıhan’ın yanısıra sinema sanatçıları Türker İnanoğlu, Eşref Kolçak, Kadir İnanır, Cüneyt Arkın, Sinan Bengier, Haldun Dormen, Metin Serezli, Ediz Hun, İzzet Günay, Perihan Savaş, Sümer Tilmaç, Orhan Gencebay, Hülya Koçyiğit, Nuri Alço, Salih Güney, Serdar Gökhan, Selami Şahin, Kıvanç Tatlıtuğ, Serdar Gökhan, Mahsun Kırmızıgül, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve sanat dünyasından temsilciler ile çok sayıda seveni katıldı.

Daha sonra kılınan cenaze namazının ardından Ertuğrul Günay ve Bora’nın sanatçı dostları, tabutu omuzlayarak Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedileceği yere kadar taşıdı.

Haberin Devamı