Gazete Vatan Logo

Yeşilay Başkanı belli oldu

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanlığına Muharrem Balcı, seçildi.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, Cemiyetin Cağaloğlu’ndaki genel merkezinde yapılan 68. Olağan Genel Kurulunda, Genel Başkanlığa Muharrem Balcı, Genel Başkan Yardımcılıklarına Prof. Dr. Haydar Sur ve Prof. Dr. Sefa
Saygılı, Genel Sekreterliğe Prof. Dr. İbrahim Keleş, Genel Sekreter Yardımcılıklarına Yusuf Kürkçüoğlu ve Dr. Levent Saraç ile Onursal Başkanlığa Necati Özfatura oy birliğiyle getirildi.

Diğer üyeliklere ise Prof. Dr. Cahit Babuna, Doç. Dr. Vehbi Altunçul, Tuba Durgut, Abdullah Çelik ve M. Sırrı Arvas seçildi.

Denetim Kuruluna Yeminli Mali Müşavir Tayyip Yaşar, Osman Dursun ve Burçin Aydoğdu getirilirken, Haysiyet Divanı da Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ve Ahmet Mızrak’tan oluştu.

Genel Kurulda konuşan Balcı, kurumsallaşma çalışmalarına hız
vereceklerini belirterek, "Doğru ve faydalı projelerin kaynak problemi olmaz. İnsanlarımız, kurumlarımız elbette ülkemizin en önemli vazifelerinden birini yapan Yeşilay’a seve seve destek olacaklardır. Bu noktada bütün dostlarımızı, çevremizi bilgilendireceğiz. Biz sorunların iletişim ve uzlaşma kültürüyle çözüleceğine inanıyoruz. Birinci derecede gündem maddelerimiz ’aile içi sağlıklı
iletişim’ ile ’kamu ve özel kurumların Yeşilay’ın misyonuna duyarlı çalışmalara katkıları’ olacaktır. Bu noktadaki sıkıntıları iyi biliyoruz" diye konuştu.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl de yönetimi kutlayarak, "Yeşilay’ın mücadele sahası fert ve toplum sağlığını bozan, suç oranlarını artıran madde ve eylemlere karşı olduğundan, çocuklarımız, gençlerimiz ve geleceğimiz için herkesin katkıda bulunması gereken bir kurumdur" dedi.

Haberin Devamı