Gazete Vatan Logo

Yerli ve milli enerji için 10 meslek lisesi

Milli Enerji Eğitim Hamlesi kapsamında 10 teknik ve meslek lisesi inşa edilecek. Enerji Bakanı Berat Albayrak, “Milli enerji ve maden politikası hedeflerinin gerçekleşmesi için kalifiye, yetişmiş ve nitelikli insan kaynağının oluşturulması da gerekiyor” dedi

Yerli ve milli enerji için 10 meslek lisesi

Milli Enerji Eğitim Hamlesi kapsamında düzenlenen ‘Tabii Kaynaklar ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’ protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, enerji 16 derslikli 10 ‘Enerji Meslek Lisesi’ inşa edilecek. Projeye, Nurol Holding, Sabancı Vakfı, TANAP Doğalgaz İletim ve Doğanlar Holding destek verecek. Proje ile liselerde enerji sektörüne yönelik kalifiye, yetişmiş ve nitelikli insan kaynağının oluşturulması planlanıyor.

Gençler yetiştirilecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, enerji alanında işleri başarıyla yürütecek, hedeflerin ötesine taşıyacak gençlerin yetiştirileceğini ifade etti. Albayrak, enerjide başlıca hedefin yerli üretim ve teknolojinin geliştirilmesi olduğunu dile getirerek, “Bunları ne kadar geliştirirsek, dünyanın geleceğinde de o kadar söz sahibi oluruz. Enerjinin her alanında ihtisaslaşmaya giden eğitim kurumlarına ihtiyacımız var. 10-20-50 yıllık planlar yapıyorsak, bu süreci besleyecek insan kaynağı da aynı ölçüde olmak zorunda” diye konuştu. Gerçekleştirilen yatırımın, insana yatırım olduğunu vurgulayan Albayrak, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Önemli rol oynayacak

“Milli enerji ve maden politikası Türkiye’nin gelecek hedefleriyle uyumlu şekilde hazırlandı. Bu hedeflerin gerçekleşmesi için kalifiye, yetişmiş ve nitelikli insan kaynağının oluşturulması da gerekiyor. Bizi hedeflerimize ve geleceğe taşıyacak gençlere yatırımın temellerini atıyoruz. Bu hiçbir maddi yatırımla ölçülemeyecek bir yatırım. 16 derslikli 10 okulun yapımı gerçekleşecek. Bunlardan 3’ü yenilenebilir enerji lisesi, diğer 7’si tabii kaynaklar lisesi olacak. Hatay, Trabzon, Zonguldak, Balıkesir ve Sivas’ın da yer aldığı illerimizde atölye, laboratuvar, pansiyon ve kapalı spor salonlarıyla tam donanımlı liseler kurulacak. Bu okullarımız hem enerji teknolojilerinin geliştirilmesi hem de rezerv madenciliği anlamında çok önemli bir rol ifade edecek.”

Memleket meselesi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “4 protokolle her biri 16 derslikli, 10 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini, pansiyonu ve kapalı spor salonu ile birlikte mesleki eğitime kazandıracağız” dedi. Gelişmiş toplumların en önemli göstergelerinden birinin nitelikli insan kaynağı olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz, “Nitelikli insan kaynağı mesleki ve teknik eğitimden geçiyor. Hem sektörün arzuladığı nitelikli iş gücünü yetiştirmek hem de gençlerimizin istihdam edilebilirliğini kolaylaştırmak için mesleki ve teknik eğitimde birçok yenilik yaptık. Bu yıl mesleki eğitime ayrılan bütçe 12.5 milyar liraya ulaşmıştır” dedi.

Haberin Devamı