Gazete Vatan Logo

Yerli Soros 'Kör Sadık' göz hastanesi yaptırıyor

"Kör Sadık" lakaplı spekülatör Sadık Eratik, İMKB'den kazandığı 100 trilyon liranın üzerindeki servetini ABD'li para sihirbazı George Soros gibi hayır işlerine harcıyor. Eratik, 1.5 milyon dolara hastane yaptırıp devlete bağışlayacak

Adı Mehmet Sadık Eratik... Borsacıların deyimiyle "Kör Sadık", İstanbul Borsası'nın en eski ve büyük spekülatörlerinden biri. Asıl mesleği eczacılık olan Eratik 40 yıl önce geçirdiği kazada gözlerini yitirdi. 1980'lerde girdiği borsada ucuz hisseleri toplayıp yüksek fiyattan satarak zengin oldu. Borsanın en büyük yatırımcıları arasına giren Eratik'in şahsi servetinin 100 trilyon ikayı aştığı belirtiliyor. 72 yaşına ulaşan Eratik, borsadan kazandığı parayı tıpkı dünyanın en büyük spekülatörü olan ABD'li George Soros gibi hayır işlerinde harcıyor. İMKB'den edindiği servetiyle daha önce iki okul yaptıran Eratik, şimdi de 1.5 milyon dolar harcayarak içinde göz bankasının da bulunduğu bir göz hastanesi yaptırıyor. Hastane bitince devlete bağışlanacak. Hayır işlerine önce Adapazarı'nda bir gecekondu mahallesi olan Serdengecti Bayırı'nda kendi adını taşıyan bir okul yaptırarak başlayan Eratik, daha sonra aynı ilin Karasu ilçesinde eşi adına bir okul daha inşa ettirmiş. Eratik, Antalya'da 17 görmezin kaldığı 6 katlı bir binayı da Beyaz Baston Derneği'ne kullanmaları için verdiğini belirterek, "Ayrıca 20 kız görmez öğrenci de el sanatları konusunda orada kurs alıyor" diye konuştu.

Bir yıl içinde bitecek
Son olarak Haydarpaşa Numune Hastanesi'nin E-5'e bakan tarafında 5 katlı 3 bin metrekare üzerine kurulu bir göz hastanesi yaptırdığını vurgulayan Eratik, "En geç 1 yıl içinde bu hastaneyi bitireceğiz. 1.5 milyon dolara malolacak yatırım görme özürlü kişelere rehabilitasyon merkezi olacak. Hastaneyi Sağlık Bakanlığı'na bağışlayacağız" dedi.

Parayı fiyatı bin liranın altına düşen hisseleri alarak kazandı
Borsacıların Kör Sadık olarak tanıdığı Mehmet Sadık Eratik, İMKB'de yaptığı servetini ucuz hisseleri toplayıp sabırla beklemesine borçlu. Eratik, özellikle fiyatı bin (nominal değer) Liranın altına düşen hisseleri seçip sabırla satın alıyor. Daha sonra borsanın hareketli olduğu dönemlerde bu hisselere de talep arttığı için önemli kazançlar sağlıyor. Son olarak finans sektörü hisselerinde adını duyuran Eratik, geçen yıl Finans Yatırım Ortaklığı ve Rant Leasing hisselerinde yaptığı büyük tutarlı alımları borsaya bildirmişti.

Haberin Devamı