Gazete Vatan Logo

Yerli otoya akıl verecek

Yerli oto üretiminde 5 babayiğitten biri olan Turkcell’in Genel Müdürü Terzioğlu, “Projede, akıllı ulaşım, suni zeka, akıllı sürüş konusundaki Ar-Ge çalışmalarıyla ortaklığa katkıda bulunacağız” dedi

Yerli otoya akıl verecek

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, yerli otomobil projesinde, akıllı ulaşım teknolojilerini geliştirme, suni zeka, lokasyon bazlı bilişim sistemleri ve akıllı sürüş teknolojileri konusundaki Ar-Ge çalışmalarıyla ortaklığa katkıda bulunacaklarını söyledi.

Turkcell’in yerli otomobil konusunda ortak girişim grubunda yer aldığını anımsatan Terzioğlu, telekomun bugün artık kendi başına bir sektör olmadığını, tüm sektörlerin bir parçası haline geldiğini belirtti. Kendileri için stratejik olan ulaştırma, enerji, sağlık, eğitim ve tarımda Turkcell olarak nasıl rol alacaklarını planladıklarını dile getiren Terzioğlu, sektörlerdeki iletişim ve bilişim teknolojileri ile dijital servislerin platformunu sağlayacaklarını kaydetti.

Yatırıma devam

Terzioğlu, Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın da katılımıyla imzalanan Sabit Elektronik Haberleşme Altyapısının Kiralanması Protokolü ile Türkiye’de artık rekabetin, altyapıya erişimin kısıtlanmasından altyapı üzerinde verilen dijital servislerin zenginliğine ve kalitesine doğru dönüşeceğini söyledi. Terzioğlu, protokol kapsamında tüm tarafların güç birliği yaptığını bildirdi. Söz konusu tarafların, Türkiye’nin dijital altyapısını birlikte oluşturacaklarını dile getiren Terzioğlu, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Protokol kapsamında iki önemli aktivite olacak. Bunlardan birincisi, mevcut altyapıların paylaşımı. Artık herkes elindeki altyapıyı diğer şirketlerle paylaşacak ve hizmeti iyi olan kazanacak. İkinci konu, eksikliklerin yapılması. Bu konuda fikir birliğindeyiz. Eksiklikleri paylaşarak, zaman zaman birbirimizin adına sorumluluklar üstlenerek ve yeni yaptıklarımızı da paylaşıma açarak, yatırıma devam edeceğiz. Amacımız, Türkiye’nin her yerinden internete erişebilecek bir sonuca ulaşmak.”

5G’yi bekliyor

Kaan Terzioğlu, 5G’nin kullanımına yönelik yeni frekansların tahsisini beklediklerini, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile bu konuda iş birliği içinde olduklarını söyledi. Yeni frekansların 3.5 Ghz ve üzeri seviyelerinde belirlenerek, ihalelerinin yapılacağını anlatan Terzioğlu, “Bu ihalede, biz büyük bir iştahla yer alacağız” dedi.

Haberin Devamı