Gazete Vatan Logo

Yerli otomobil İnegöl'den...

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde yaşayan 33 yaşındaki Münür Bali, 2 yıllık çalışması sonrası sacdan otomobil yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine böyle bir çalışma içine girdiğini söyleyen Bali, talip çıkarsa aracı 2 bin TL'ye satabileceğini söyledi.

İnegöl'ün Hamamlı Köyü'nde oturan Münür Bali, traktör tamirciliğindeki deneyimini kullanarak, 2 yıl önce otomobil yapmaya karar verdi. Bali profil, motosiklet motoru, plastik parçalar, sac, buzdolabı parçaları gibi malzemeler kullanarak, otomobili yaptı.

Çalışmalarının sonunda emeğinin karşılığını aldığını söyleyen Bali, "Traktör tamirciliğini bıraktıktan sonra o dönemde aklımda yerli otomobil üretme fikri geldi. İki yıldan beri bu otomobili yapmaya uğraşıyorum. Bunu yapmak için profil, ön takım, aks, motosiklet, plastik, sac, buzdolabı parçaları kullandım. Aracı bitirdim ama trafiğe çıkamıyorum. Sadece mahalle içerisinde bazen kullanıyorum" dedi.

Otomobili ürettikten sonra ilgi gördüğünü söyleyen Bali, zaman zaman çocukları araçla gezdirdiğini söyledi. Bali, talip çıkarsa aracı 2 bin TL'ye satabileceğini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı