Gazete Vatan Logo

Yerli otoda fiyat aralığı 20 - 25 bin TL!

Yerli otoda fiyat aralığı 20 - 25 bin TL!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, İstanbul Ticaret Ünivesitesi’nde katıldığı Girişimcilik konferansından sonra gazetecilerin yerli otomobille ilgili sorularını yanıtladı.

"GEREKEN TEŞVİK MEKANİZMALARINI OLUŞTURUYORUZ"

Otomobil sektörü için yerli otomobilin gerekliliğine daha önce değindiklerini belirten Ergün, "Bunun için gereken desteği gereken teşvik mekanizmalarını da oluşturuyoruz. Bunu sektörle de eğişik zamanlarda biraraya geldiğimzde ifade ettik. Sektörden bu konularda sıcak mesajlar da almıştık. Bu sıcak mesajları yavaş yavaş somutlaşmaya dönüştüğünü görmekten de memnuniyet duyuyoruz. Bunun çok değişik yolları çok değişik modelleri olabilir. Çünkü baştan beri ifade ettiğimiz sektör her türlü yatırımı yapabilecek güce sahiptir. Hem ekonomik güce sahiptir hem de teknolojik birikime sahiptir hm de yetişmiş insan gücüne sahiptir" dedi.

Yerli otoda fiyat aralığı 20 - 25 bin TL

"FIAT VE TOFAŞ ANLAŞMIŞSA BUNDAN MEMNUNİYET DUYARIZ"

Önemli olanın Türkiye’den yeni bir marka ve modelin çıkması olduğunu söyleyen Ergün, "Bu marka ve modelin çıkarılması için değişik yöntemler uygulanabilir. Eğer Fiat ile Tofaş, Türkiye’de böyle bir ortaklığı tesis etmek tasarımının Türkiye’de yapılması, önemli parçaları Türkiye’de üretilmek ve Türkiye’den bir marka ve modeli Türkiye ve dünya pazarlarına sunmak üzere anlaşmışlarsa bundan büyük mutluluk duyarız. Görüyoruz ki gelişme sadece bundan ibaret değildir. Başka firmalar da konu üzerinde çalışmaktadırlar. Eminim Türkiye önümüzdeki birkaç yıl içinde sadece bir markayı değil birden fazla markayı modeli piyasaya sunabilecek imkan ve kabiliyete sahip olacak. Bunu görüyoruz bundan da memnuniyet duyuyoruz" diye konuştu.

"OLMASI GEREKEN FİYATA PİYASA VE TALEPLER KARAR VERECEKTİR"

Yerli otomobilin fiyat aralığının 20 - 25 bin lira olacağınını hatırlatılması üzerine Bakan Ergün, "Fiyat aralığını belirleyecek olan ben değilim. Fiyatı piyasa belirler. Elbette birtakım maliyetler hesap edilecektir. Üretici piyasadaki araştırmasına göre fiyatını belirleyecek. Türkiye’deki arabaların nasıl arabalar olduğuna baktığımız zaman iç pazarda yüzde 70’i ithal araçlardan oluşuyor. Yüzde 30 Türkiye’de üretilen yerli araçlar iç pazarda yer alabiliyor. Türkiye’de üretilen araçların fiyatlarına baktığımızda bunlar 30 - 40 bin lira aralığındaki araçlar. Dışarıdan ithal edilen araçlara baktığımızda 50 bin lira üzerindeki araçların ağırlıklı olduğunu görüyoruz. Demek ki, Türkiye’deki toplumsal talebin sıfır otomobiller açısından baktığımızda önemli bir bölümü çok ucuz araç değil. İyi araç istiyor insanlar. Kaliteli araç istiyorlar. Üreticilerin toplumdaki bu talepleri dikkate alacağını düşünüyorum. Kuşkusuz araçların ekonomikliği son derece önemli. Tüketici dikkate alacaktır. Ekonomik olması demek beklenen konfordan uzak olması anlamına gelmiyor. Hidrolik direksiyonu yoksa bir aracın veya camları otomatik açılmıyorsa o aracın fiyatının ucuz olması tüketilir olması anlamına gelmiyor. Fiyat toplumsal talep ve maliyetlerle oluşacaktır. Bize sunulan raporda bir aracın 20 - 25 bin lira aralığında üretilmesi halinde pazar bulabileceği şeklinde bir fiyat vardı. Ben o fiyatı açıkladım. Yoksa ben olması gereken fiyat budur diye bir iddiada bulunamam. Olması gereken fiyata piyasa ve talepler karar verecektir" diye konuştu.

"SEGMENTİNE FİYATINA MODELİNE KARAR VERECEK OLANLAR ÜRETİCİLER OLACAKTIR"

Bir gazetecinin yerli otomobilin B ve C segmentinde olmasının düşünüldüğünü hatırlatması üzerine Bakan Ergün, "Türkiye’de yeni bir marka ve modelden bahsediyorum. Bunun segmentine fiyatına modellerine karar verecek olanlar piyasa araştırmasını yapanlar ve üreticiler olacaktır. Piyasadaki taleplere göre karar vereceklerdir. Segmentler farklılaşabilir. C segmenti araçta da B segmenti araçta da üretim yapılabilir eğer kullanışlıysa. Fizibiltenin sonucu ne göseriyorda onu üretecektir. Biz şunu üret diye bir işarette bulunma imkanına da sahip değiliz açıkçası. Bizim istediğimiz şey sektör Türk otomotiv sanayinin içerisine yeni bir marka ve model koyabilir, bu güce sahiptir. Türkiye’deki otomotiv sektörüyle ilgili gelişmeler buna imkan vermektedir. O zaman bu imkanı değerlendirin. Biz de destekleyelim. Zaten teşvik sistemiyle ilgili çalışmalar da son aşamaya geldi" dedi. Bakan Ergün, teşvik çalışmalarının Şubat ayında kamuoyuyla paylaşılabilecek duruma geleceğini ve son çalışmaların iki gün önce yapıldığını da hatırlattı. Ergün, "Bu teşvik sistemi önemli yenilikler getiriyor. Teknolojik alanlara, stratejik alanlara önem veren yönleri var" dedi. Ergün, " 2012 yılı yatırımcılar açısından teşvik yılı olacak " diye konuştu.

Haberin Devamı