Gazete Vatan Logo

Yerli kamyonla Ortadoğu seferi!

Ford Otosan’ın ağır ticaride global bir oyuncu olma yönünde Brezilya ve Çin ile attığı adımlar, şimdi de Ford Trucks’ın Ortadoğu Bölgesi’nde faaliyete geçen ofisi ve tesis yapılanması ile sürüyor. Global ürün geliştirme faaliyetleri Türkiye’de gerçekleştirilen ve Eskişehir İnönü Fabrikası’nda üretilen Ford Trucks’lar bu kez Ortadoğu’ya yöneldi.

Rusya, Türk Cumhuriyetleri, Doğu Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’da 50’ye yakın ülkeye ihraç edilen Ford Trucks markasının Dubai’de kurulan yeni Ford Trucks ofisi ile müşteri taleplerine daha hızlı cevap vererek bölgede daha etkin olması hedefleniyor. Ford Trucks operasyonu kapsamında ayrıca Riyad ile Dubai’de yeni tesisler açıldı.

Tüm Körfez’e yayılacak

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford Trucks uluslararası bayii ağını hızla büyüttüklerini ve Suudi Arabistan Krallığı ile Birleşik Arap Emirlikleri’nde başlayan satışların çok yakın bir zamanda tüm Körfez Ülkelerini ve Ortadoğu’yu kapsayacak şekilde tüm bölgeye yayılmasını planladıklarını belirtti. Yenigün, “Riyad’dan sonra Dammam ve Cidde’de de yeni Ford Trucks plazaları açmayı hedefliyoruz. Ford Trucks’ın Riyad, Dubai ve Abu Dhabi’deki tesislerini Ürdün, Katar, Kuveyt ve Irak tesisleri takip edecek. Hedefimizi, ilk 3 yılda ağır ticari araç sınıfında yüzde 10 pazar payı olarak belirledik” dedi.

Haberin Devamı