Gazete Vatan Logo

Yerli çağrısıyla Venus’e % 50 satış dopingi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’ye boykot çağrısı yaparken işaret ettiği yerli cep Venus’ün satışları patladı. Kamu kurumlarından sipariş alan Venus’ün satışları % 50 arttı

Yerli çağrısıyla Venus’e % 50 satış dopingi

Vestel, 28’inci kez katıldığı Avrupa’nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA’da 730 ürün sergileyerek yerli üretimin gücünü dünyaya gösterdi. Vestel fuarda, son teknoloji beyaz eşya ve televizyonların yanı sıra ABD’ye boykot çağrısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği yerli cep telefonu markası Venus’ün son modeli Z30’u da tanıttı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin ekonomik savaşına karşı boykot çağrısı yaparak, “Onların iPhone’u varsa öbür tarafta Samsung var, Venus var” demişti. Yerli cep’i işaret eden bu açıklamadan sonra Venus’e büyük talep oldu.

IFA’da yeni Z30’u tanıtan Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Venus’u işaret etmesinin gurur verici olduğunu belirterek, Venus markalı ürünlere ciddi bir talep oluştuğunu ifade etti. Turan Erdoğan, “Özellikle de resmi kurumlardan büyük siparişler aldık ve bunları kısa zamanda temin ettik. Boykot çağrısının ilk haftasında satışlarımız yüzde 50 arttı” dedi.

Rekor sipariş bekliyor

Haberin Devamı

Kurdaki yükselişin beyaz eşya fiyatlarına yansımasını da değerlendiren Turan Erdoğan, “Kurdaki artış, fiyatlarda artışa neden olacak. Pazarda bir daralma olacak ancak satışların yıl sonuna doğru yeniden artacağını bekliyorum’’ diye konuştu. Erdoğan ayrıca, geçen yıl 2.1 milyar dolar ihracat yaptıklarını belirterek, bu yıl ihracatı yüzde 15 artırmayı hedeflediklerini bildirdi. Erdoğan, Vestel’in bu yıl Avrupa’dan rekor sipariş beklediğini de sözlerine ekledi.

Dünyadaki rakiplerine kafa tutacak

Vestel, yüzde 65’le rekor yerlilik oranına ulaştığı yeni Z30’u ilk defa fuarda tanıttı. 6.18 inçlik Z30 ile büyük ekrana geçiş yapan Venus, gücünü 2.5 GHz 8 çekirdekli Mediatek işlemci ve 4GB RAM’den alıyor. Yapay zeka, Face ID ve parmak izi özelliğiyle dikkat çeken Z30’un arkada 2, ön tarafında da 16 MP’lik kamerası bulunuyor. 64 GB dahili hafıza ile gelen cihazın Ekim’de piyasaya çıkması bekleniyor. Turan Erdoğan Z30 ile ilgili “Hem tasarım hem de performans olarak dünyadaki rakiplerine kafa tutacak bir ürün” dedi.

Haberin Devamı

Evde yoğurt, bira, ekmek yapanlara özel buzdolabı

Vestel’in tüketicilerin beğenisine sunduğu FermentStore ve VacumBag buzdolabı modelleri yoğun ilgi gördü. Türk mühendisler tarafından geliştirilen FermentStrore teknolojisie sahip buzdolabı özellikle son dönemde evde ekmek, yoğurt, kefir ve bira yapmaya başlayan vatandaşlar için büyük kolaylık sağlıyor. Buzdolabı, içerisindeki bölmede sunduğu özel ısı derecesiyle isteğe göre yoğurt, kefir, ekmek hamuru ve turşu gibi 7 farkı ürünün mayalanma işleminin ardından doğru koşullarda saklanmasını sağlıyor.

7 kata kadar uzun kullanım

VacumBag teknolojisi de gıdaların vakumlanarak 7 kata kadar daha uzun süre saklanmasına, kokuların karışmamasına ve soğutucu bölümlerinde daha fazla ürün depolanmasına imkân sağlıyor. Vakum teknolojisi özellikli buzdolaplarında kapakta bulunan vakum bölmesine poşeti yerleştirip, vakum tuşuna basmak yeterli oluyor. Raf ömrünü uzatan bu iki buzdolabı sayesinde gıdalarının çöpe gitmesi engellenecek.